Το Σ.Δ.Ε. Ορεστιάδας θα συνδεθεί την Τετάρτη με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 19 Μαρτίου, 2024 07:42

Το Σ.Δ.Ε. Ορεστιάδας θα συνδεθεί την Τετάρτη με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

“Living beyond earth” – Πρόγραμμα ARISS: Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει. Το Σ.Δ.Ε Ορεστιάδας θα συνδεθεί μέσω Ασυρμάτου, με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)!

Οι εκπαιδευόμενοί μας, σημειώνει η ανακοίνωση του σχολείου, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ζωντανά από μία ερώτηση σε αστροναύτη του Σταθμού!

Η σύνδεση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:45 (6:45μμ) τοπική ώρα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ορεστιάδας.


Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρόγραμμα ARISS (Amateur Radio International Space Station), το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στην Ορεστιάδα και σε Σ.Δ.Ε!

Η επίτευξη της σύνδεσης αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα. Οι εκπαιδευόμενοι, οι Εκπαιδευτικοί, ο Δήμος Ορεστιάδας, το Επιμελητήριο Έβρου, η εταιρία THRAKON, η επιχείρηση Δ. Τασίδης & ΣΙΑ Ο.Ε και το Βιβλιοπωλείο Μαργαρίτης Χαραλαμπίδης, όλοι μαζί συμβάλλουν για την πραγματοποίηση του σημαντικού αυτού γεγονότος!

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν μαθήματα αστρονομίας, αστροπαρατήρηση και παράλληλα οργανώθηκαν συναντήσεις με μέντορες, όπως αστροφυσικό, υποψήφιο αστροναύτη της ESA, ραδιοερασιτέχνη και άλλους επαγγελματίες που απάντησαν στα ερωτήματα των εκπαιδευομένων.

Όλη η εκδήλωσή μας και η Σύνδεση με τον ISS και την αστροναύτη, θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι μας στο YouTube:
https://www.youtube.com/@sdeorestiadas9736
και από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο.
Η ζωντανή αναμετάδοση ξεκινά στις 19:00
Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση του σχολείου μας.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 19 Μαρτίου, 2024 07:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV