Το Σουφλί και την Ορεστιάδα επισκέφθηκε ο Στέλιος Πέτσας

Συντάκτης Νewsroom 9 Φεβρουαρίου, 2021 12:18

Το Σουφλί και την Ορεστιάδα επισκέφθηκε ο Στέλιος Πέτσας

Τους δήμους Σουφλίου και Ορεστιάδας επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης επίσκεψής του στον Έβρο

Πλημμυροπαθείς στο Μικρό Δέρειο επισκέφθηκε ο Στέλιος Πέτσας

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Σουφλίου, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος. Τον  κ. Πέτσα συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών  Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Περιφερειάρχης της ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σουφλίου από τις συνεχόμενες θεομηνίες που πλήττουν την περιοχή. Ενώ πραγματοποιήθηκε εκτενής αναφορά στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι των οικισμών, οι αγροτικές εκτάσεις και οι αγροτικές υποδομές αλλά και οι δημοτικές υποδομές, όπως η διαδημοτική οδοποιία, οι καταστροφές των γεφυρών που συνδέουν οικισμούς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος στα αντλιοστάσια ύδρευσης.


Στην επίσκεψη που ακολούθησε στον οικισμό του Μικρού Δερείου, ο υπουργός διαπίστωσε το μέγεθος των καταστροφών και τα σοβαρά προβλήματα,  κυρίως στέγασης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι. Ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμοστεί το ίδιο νομικό καθεστώς, με αυτό των περιοχών που έπληξε ο «Ιανός».

Τέλος, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στο αίτημα του Δημάρχου για να χαρακτηριστεί και να ενταχθεί ο Δήμος Σουφλίου στο καθεστώς των ορεινών Δήμων και επεσήμανε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν ήδη αρχίσει την επεξεργασία των στοιχείων για την διεκπεραίωση του συγκεκριμένου αιτήματος.

Επίσκεψη Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα και Γεν. Γραμματέα Οικονομικών κ. Τριαντόπουλου στο Δήμο Ορεστιάδας

Την Δευτέρα 08/02/2021, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Μαυρίδης Βασίλης δέχτηκε την επίσκεψη του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα και του Γεν. Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Τριαντόπουλου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις φυσικές καταστροφές στην Π.Ε Έβρου, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», σε έργα βελτίωσης βασικών υποδομών (αστική και αγροτική οδοποιία, δίκτυα ύδρευσης κ.α ), στις ενεργειακές αναβαθμίσεις δημοτικών κτιρίων, στην κινητικότητα υπαλλήλων, στην τεράστια υποστελέχωση των
υπηρεσιών των δήμων και γενικότερα σε όλα όσα απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού.

Ο διάλογος ήταν ειλικρινής και εποικοδομητικός και οι συζητήσεις, μετά από πρόσκληση του κ. Πέτσα προς τον κ. Μαυρίδη, θα συνεχιστούν σύντομα στο Υπουργείο Εσωτερικών.


Συντάκτης Νewsroom 9 Φεβρουαρίου, 2021 12:18

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV