Το Ράδιο Έβρος στην Συναυλία των U2 στην Αθήνα

Συντάκτης Νewsroom 4 Σεπτεμβρίου, 2010 20:52

Το Ράδιο Έβρος στην Συναυλία των U2 στην Αθήνα

ΟΝΤΩΣ… Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 


Έπειτα από 13 χρόνια (είχαν εμφανιστεί το 1997 στην Θεσσαλονίκη), οι U2 επέστρεψαν στην Ελλάδα και έδωσαν την πρώτη τους θριαμβευτική συναυλία επί Αθηναϊκού εδάφους στο Ο.Α.Κ.Α. την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου.

‘’Η Συναυλία της Χρονιάς’’, ‘’Μοναδικό Υπερθέαμα’’, ‘’Η Μεγαλύτερη Παραγωγή όλων των Εποχών’’ και πολλοί ακόμη αποθεωτικοί τίτλοι συνόδευαν, όχι άδικα, την περιοδεία με τίτλο ‘’360ο Tour’’ που ξεκίνησε το 2009 και θα ολοκληρωθεί το 2011 με (ίσως) το τελευταίο θρυλικό rock συγκρότημα να οργώνει τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου!

Το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας γέμισε εύκολα το απόγευμα της Παρασκευής, με τον αριθμό των εισιτηρίων που είχαν πωληθεί να ξεπερνά τα 80.000 (!) και τη συναυλία να είναι σχεδόν sold out! Ο ενθουσιασμός, η ενέργεια, ο παλμός, η προσμονή και το κέφι των χιλιάδων θεατών γέμισαν το Ο.Α.Κ.Α που φιλοξένησε με επιτυχία μια από τις μεγαλύτερες συναυλιακές παραγωγές που έχουν γίνει ποτέ παγκοσμίως. Το εντυπωσιακό, γιγαντιαίο, υπερσύγχρονο, κυκλικό, φουτουριστικό stage (ύψους 45 μέτρων με μοναδικό σχεδιασμό κυκλικών οθονών LED ώστε το show να είναι ορατό σε όλο το στάδιο) άφησε άφωνους τους θαυμαστές των U2 που έδειξαν από νωρίς την καλή τους διάθεση χορεύοντας στους ρυθμούς του Snow Patrol που άνοιξε τη συναυλία!

Ένα τεράστιο ρολόι μετρούσε αντίστροφα δημιουργώντας κλίμα αγωνίας, ενώ στις 10 παρά τέταρτο ακριβώς διαλύθηκε με μια ψηφιακή έκρηξη και ο Bono με τα υπόλοιπα τρία μέλη του συγκροτήματος έκαναν θριαμβευτική είσοδο στον χώρο διασχίζοντας με τα πόδια μια μεγάλη έκταση του σταδίου κατευθυνόμενοι στο κεντρικό stage, ανάμεσα σε χιλιάδες ουρλιαχτά και αποθεωτικά χειροκροτήματα!!!

‘’It’s a Beautiful Day’’ και η μεγαλύτερη συναυλία της χρονιάς ξεκινάει με εξαιρετική ενέργεια και πάθος! Ο Bono ξεσήκωσε όλο το στάδιο φωνάζοντας ‘’Ελλάδαααα..’’ με τους θεατές όρθιους να χορεύουν και τον τραγουδιστή να πλησιάζει το κοινό μέσω ενός κυκλικού διαδρόμου αλλά και μέσω μιας τεράστιας γέφυρας που περιστρεφόταν σε όλο το μήκος της σκηνής και περνούσε πάνω από τους τυχερούς θαυμαστές των πρώτων σειρών! Μεγάλες επιτυχίες, εξαιρετικά ψηφιακά show, πολύ εντυπωσιακοί φωτισμοί και μοναδικά video συνόδευαν το super υπερθέαμα. Η απήχηση του κοινού μοναδική με θαυμαστές των U2 κάθε ηλικίας…

Ο Ιρλανδός Βοno, γνωστός και για το φιλανθρωπικό του έργο, μίλησε για την οικονομική κρίση και την δύναμη των Ελλήνων, έδειξε να γνωρίζει καλά την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και τον πολιτισμό, την μυθολογία και την ιστορία μας. Χαρακτηριστικό σημείο, ο τραγουδιστής παρομοίασε τα μέλη της μπάντας του με τον Απόλλων, τον Δία, τον Οδυσσέα και τον εαυτό του με τον καλύτερο όπως είπε.. τον Μέγα Αλέξανδρο! Εξαιρετικά και τα ανθρωπιστικά μηνύματα για το AIDS, την φτώχεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους ομοφυλόφιλους και την πολιτική που αναγράφονταν στις τεράστιες οθόνες!!! Ακόμη, ελληνικές φράσεις και ερωτικά σημειώματα εμφανίζονταν σε video συνοδεύοντας τις rock μπαλάντες, ενώ ο Bono λίγο αργότερα εμφανίστηκε φορώντας σακάκι φτιαγμένο με φωτάκια led και χρησιμοποιώντας ένα μικρόφωνο κρεμασμένο από την οροφή της σκηνής!

With or Without You, τεράστια διαχρονική επιτυχία, και η συγκίνηση διάπλατη σε όλο το στάδιο με γιγαντιαίες ντισκομπάλες να δημιουργούν απόλυτα ρομαντική ατμόσφαιρα και την συναυλία να φτάνει στο τέλος της με το κοινό πιο ενθουσιώδες και θερμό από ποτέ!

 

Δύο ώρες γεμάτες έντονη μουσική, στο απόλυτο μουσικό υπερθέαμα, ίσως σε μια από τις καλύτερες συναυλίες που έχουν φιλοξενηθεί  στο Ο.Α.Κ.Α. τουλάχιστον σε οπτικό επίπεδο, μαζί με αυτή της Madonna!!!

Μεταξύ των χιλιάδων θεατών βρέθηκε η Χαρούλα Αλεξίου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Σάκης Ρουβάς, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Πέτρος Φιλιππίδης και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι της ελληνικής μουσικής σκηνής και της showbiz!

Τελικά… η συναυλία των U2 στο Ο.Α.Κ.Α ήταν εξαιρετική, ο Bono μοναδικός, ο κόσμος τρομερά ενθουσιασμένος , η προσμονή και για άλλες μεγάλες συναυλίες μεγάλη, και εγώ δεν ήθελα να τελειώσει ποτέ το απίθανο θέαμα

Τάσος Μπιμπισίδης


Συντάκτης Νewsroom 4 Σεπτεμβρίου, 2010 20:52

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV