Το πρώτο Μελισσοκομικό Πάρκο της Ελλάδας ιδρύεται στην Κοτρωνιά Δήμου Σουφλίου

Συντάκτης Νewsroom 12 Μαΐου, 2022 14:16

Το πρώτο Μελισσοκομικό Πάρκο της Ελλάδας ιδρύεται στην Κοτρωνιά Δήμου Σουφλίου

Μελισσοκομικό Πάρκο αποκτά η Κοτρωνιά του Δήμου Σουφλίου, το πρώτο μάλιστα της χώρας, όπως γνωστοποίησε χθες με ανάρτησή της η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάννα Καλογήρου

“Ένα έργο πνοής για το Σουφλί, αλλά και όλον τον Έβρο, παίρνει σάρκα και οστά” αναφέρει η κ. Καλογήρου, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για τη δημιουργία Μελισσοκομικού Πάρκου στην περιοχή Κοτρωνιά του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς.

“Πρόκειται για το πρώτο Μελισσοκομικό Πάρκο που δημιουργείται στην Ελλάδα, οκτώ μόλις μήνες μετά την πρώτη μας συζήτηση, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021, με τον Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο. Με την ίδρυση του Πάρκου αυτού, ο κλάδος της μελισσοκομίας που αποτελεί σημαντικό κλάδο της τοπικής αγροτικής οικονομίας, αποκτά νέες προοπτικές, ενισχύοντας το εισόδημα των παραγωγών, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας, παράλληλα, την επισκεψιμότητα στην περιοχή” επισημαίνεται στην ανάρτηση.


Εχθές, Τετάρτη συζητήθηκε με τον Υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου, τον Δήμαρχο Σουφλίου και τον Βουλευτή Έβρου Χρήστο Δερμεντζόπουλο τις ανάγκες των αγροτών. “Αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας η υλοποίηση έργων που τονώνουν την αγροτική οικονομία ακριτικών μας περιοχών, όπως το Σουφλί” καταλήγει η κ. Καλογήρου.


Συντάκτης Νewsroom 12 Μαΐου, 2022 14:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV