Το πρόγραμμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 26 Φεβρουαρίου, 2020 08:56

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη

Tο παρών στο 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας που θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη θα δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή, ο πρωθυπουργός, αφού αρχικά στις 08:30 το πρωί επισκεφτεί το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, θα συμμετέχει στο Συμβούλιο, ενώ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ. Η συνάντηση θα γίνει στις 10:30, ενώ μία ώρα μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Ολομέλειας του Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.


Στη συνέχεια, στις 13:15, Μητσοτάκης και Μπορίσοφ θα κάνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο και στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Βούλγαρου ομολόγου του.

Από την ελληνική πλευρά στις εργασίες θα συμμετέχουν οι υπουργοί Νίκος Δένδιας, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υφυπουργός Εξωτερικών για οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, ενώ από τη βουλγαρική οι ομόλογοι τους υπουργοί.

Στο Συμβούλιο αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες που αφορούν τομείς
των υποδομών, των μεταφορών, του τουρισμού, των επενδύσεων, του πολιτισμού, της οικονομίας, των επενδύσεων, της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της ασφάλειας.

Ο κ. Μητσοτάκης, εν όψει της σημερινής συνάντησης, ανέφερε πως θα μεταφέρει στον Μπορίσοφ το αίτημα να υπάρξει ρηματική διακοίνωση ώστε να περνούν από τη συνοριακή διάβαση της Νυμφαίας και τουριστικά λεωφορεία και φορτηγά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, από την εν λόγω διάβαση διέρχονται κάθε χρόνο 1.800.000 Ι.Χ. αυτοκίνητα.


Συντάκτης Νewsroom 26 Φεβρουαρίου, 2020 08:56

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV