Το Νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας καθ’ οδόν

Συντάκτης Νewsroom 4 Νοεμβρίου, 2011 09:34

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των Ομάδων Εργασίας του Νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.


«Βασική πολιτική επιλογή της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ είναι η εκπόνηση του τριετούς Περιφερειακού Αναπτυξιακού Προγράμματος να γίνει μέσα από το δικό της στελεχιακό δυναμικό και όχι από εξωτερικούς συνεργάτες», τόνισε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης μιλώντας στην πρώτη συνάντηση των ομάδων εργασίας του Επιχειρησιακού Προγράμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των 4 θεματικών ομάδων και της συντονιστικής τους, οι οποίες έχουν οριστεί από τον Περιφερειάρχη με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Ξάνθης Φώτη Καραλίδη και στόχο έχουν να εκπονήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές του νέου επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας με την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη της ΕΕΤΑΑ.

Η διαδικασία αυτή θα είναι βαθιά δημοκρατική και θα περιλαμβάνει εποικοδομητικό διάλογο με ομάδες πολιτών ,με Δήμους αλλά και κρατικές υπηρεσίες και δομές.

Στόχος των ομάδων είναι να ολοκληρώσουν το έργο τους εντός του έτους προκειμένου το σχέδιο να προωθηθεί σε δημόσια διαβούλευση με την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης και στη συνέχεια να επικυρωθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

 

 


Συντάκτης Νewsroom 4 Νοεμβρίου, 2011 09:34

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV