Το μέλλον του Βόλεϊ μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 6 Δεκεμβρίου, 2020 10:36

Το μέλλον του Βόλεϊ μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών

Το Radioevros.gr ήρθε σε επικοινωνία με τους Θοδωρή Χουσίδη και Δημήτρη Κωνσταντινίδη και τους ρώτησε για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει και άμεσα και στο μέλλον η διακοπή των πρωταθλημάτων τόσο για το ίδιο το άθλημα όσο και για τους αθλητές – προπονητές.

  1. Ποια είναι η γνώμη σου για την απόφαση να σταματήσουν τα πρωταθλήματα Βόλεϊ σε όλες τις κατηγορίες:
    Θοδωρής Χουσίδης: Η απόφαση για τη διακοπή του πρωταθλήματος Βόλεϊ και των προπονήσεων γενικότερα είναι αποτέλεσμα της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας στην καθημερινότητα. Είναι μία απόφασης που πάρθηκε για το καλό όλων μας, οπότε οφείλουμε κατά τη γνώμη μου να τη σεβαστούμε.
    Δημήτρης Κωνσταντινίδης:
    Είναι δεδομένο πως βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση καθώς διανύουμε το 2ο κύμα της πανδημίας, που ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο από τις αρχές τους έτους, και από ότι φαίνεται είναι πιο έντονο και πιο επικίνδυνο από το πρώτο. Είναι λογικό λοιπόν να υπάρχει δυσφορία και έντονος προβληματισμός από τον κόσμο για αυτό το 2ο lockdown αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι είναι η μόνη λύση αυτή τη στιγμή! Όσον αφορά το κομμάτι της διακοπής του πρωταθλήματος βόλεϊ στη χώρα μας, προσωπική μου άποψη είναι πως θα πρέπει να συνεχιστεί ο επαγγελματικός Αθλητισμός όπως και τα πρωταθλήματα όλων των ομάδων που βρίσκονται στην ανώτερη κατηγορία! Συμβαίνει ήδη στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, θεωρώ λοιπόν πως με τη σωστή εφαρμογή των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με μοριακά τεστ κάθε εβδομάδα μπορεί το ίδιο να συμβεί και στο βόλεϊ! Σε περιπτώσεις που βρίσκεται στις ομάδες κρούσμα Κορονοιου να αναβάλλεται ο αγώνας και να ορίζεται σε νέα ημερομηνία όπως γίνεται και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες.
    2.Ποια αποτελέσματα μπορεί να έχει είτε άμεσα είτε μελλοντικά αν δεν γίνει σύντομα η επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων στα πρωταθλήματα:
    Δημήτρης Κωνσταντινίδης:
    Τα αποτελέσματα και οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι ήδη φανερά σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας μας. Είναι απόλυτα αποδεκτό από όλους, αθλητές και μη, πως αυτό που προέχει είναι η Υγεία μας! Σίγουρα η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα και στους αθλητές και στις ομάδες αλλά και γενικά στο προϊόν μας που είναι το Βόλεϊ! Οι ομάδες θα ιστορίζουν ακόμα περισσότερο οικονομικά,τα συμβόλαια των αθλητών θα πέσουν ακόμα περισσότερα και αυτά και γενικά θα υπάρχει μια κατηφόρα σε όλα τα θέματα, πράγμα που θέλουμε όλοι να το αποφύγουμε άλλα δυστυχώς δεν ξερό αν είναι 100% στο χέρι μας. Όπως προείπα λοιπόν θεωρώ ότι πρέπει να κρατήσουμε ενεργό το πρωτάθλημα μας και βασικά να αρχίσουν ξανά οι προπονήσεις των ομάδων, και να προσπαθήσουμε να είμαστε όσο τον δυνατόν πιο προσεκτικοί έτσι ώστε να προχωράνε Βήμα Βήμα τα πρωταθλήματα και πάλι, και να ευχηθούμε να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα και χρειαστεί να διακοπούν πάλι όλα όπως έγινε το Μάρτιο.
    Θοδωρής Χουσίδης:
    Εάν δεν υπάρξει επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, θα έχει αντίκτυπο σε όλες τις ομάδες (παίκτες, προπονητές, διοικήσεις), διοτι έχουν επενδύσει αρκετά για τη τρέχουσα σεζόν και στο παρά 5 βλέπουν να μπαίνει φρένο στην όλη προσπάθεια τους. Επίσης τα παιδιά των ακαδημιών εδώ και 8-9 μήνες έχουν μείνει στάσιμα, λόγω της όλης κατάστασης από το Μάρτιο.
    3. Πόσο επηρεάζει έναν αθλητή αυτή η νέα διακοπή μόλις είχε αρχίσει η σεζόν και πόσο έναν προπονητή:
    Θοδωρής Χουσίδης:
    Για έναν αθλητή, το να μένει σε απραξία (αγωνιστική – προπονητική) είναι ότι χειρότερο. Μετά από ένα διάστημα προετοιμασίας, προπονήσεων, φιλικών παιχνιδιών ξαφνικά σταματάνε τα πάντα. Πραγματικά είναι μεγάλο πλήγμα. Το ίδιο ισχύει και για έναν προπονητή, ο οποίος έχει καταστρώσει κάποια σχέδια και ξαφνικά δεν ξέρει τι και αν γίνει κάτι, βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμα.
    3. Πόσο επηρεάζει έναν αθλητή αυτή η νέα διακοπή μόλις είχε αρχίσει η σεζόν:
    Δημήτρης Κωνσταντινίδης:
    Από το Μάρτιο έως κ σήμερα η καθημερινότητα ενός αθλητή έχει αλλάξει κατά πολύ. Είναι λογικό πως οι μεταπτώσεις στη φυσική κατάσταση άλλα και στη τεχνική κατάρτιση είναι μεγάλες όταν υπάρχει μεγάλη αποχή από το άθλημα. Φέτος ξεκινήσαμε τη προετοιμασία τον Αύγουστο με αρκετή Προσοχή στη προπόνηση καθώς ο κίνδυνος για τραυματισμούς ήταν μεγαλύτερος από άλλες χρόνιες. Ενώ πέρασαν 2 μήνες και βρίσκαμε σιγά σιγά ρυθμό, και καταφέραμε να επανέλθουμε σε ένα κάλο επίπεδο μιας και σε λίγο καιρό θα ξεκινούσαν τα επίσημα παιχνίδια και όλα φαινόταν καλά, παίχτηκαν οι 2 πρώτες αγωνιστικές, ήρθε και πάλι ο ιός και όλα πάγωσαν! Για έναν αθλητή είναι δύσκολο και το ψυχολογικό κομμάτι καθώς έχουμε μάθει να υπάρχει ένα πρόγραμμα στη ζωή μας, μια έντονη δραστηριότητα καθημερινά και πολλές προπονήσεις, αγώνες και ταξίδια κάτι εντελώς διαφορετικό δηλαδή από αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο αλλά πρέπει να συμβιβαστούμε και μεις όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος σε αυτή τη κατάσταση, ελπίζοντας να μπούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα και πάλι στο γήπεδο!
    4. Τι οικονομικές επιπτώσεις έχει για έναν αθλητή:
    Δημήτρης Κωνσταντινίδης:
    Όπως είναι γνωστό η πλειοψηφία των Ελλήνων αθλητών στο Βόλεϊ δεν έχει τα τεράστια συμβόλαια τα οποία θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν το μέλλον ενός ανθρώπου οικονομικά. Έτσι λοιπόν είναι αρκετά δύσκολο να μείνουμε μια σαιζόν χωρίς έσοδα καθώς είναι το μοναδικό μας εισόδημα! Ευτυχώς στο προηγούμενο lockdown μπήκαμε και μεις σε αναστολή και λάβαμε τα επιδόματα του κράτους και ήταν κάτι που μας βοήθησε σημαντικά! Αντιλαμβάνομαι όμως τη κατάσταση που επικρατεί έξω στη αγορά και πως υπάρχουν και οικογένειες με παιδιά που δεν πήραν ούτε αυτά τα επιδόματα, για αυτό λοιπόν είμαι πραγματικά ευγνώμων για ότι έχω!
    4.Τι σκοπεύετε να κάνετε ως σύλλογος για επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο η φετινή προσπάθεια σε όλα τα τμήματα και τι οικονομικές επιπτώσεις έχει για έναν αθλητή – προπονητή:
    Θοδωρής Χουσίδης:
    Πολλά πράγματα από την πλευρά του συλλόγου δεν μπορούν να γίνουν εάν δεν ξαναμπεί όλη η καθημερινότητα μας σε μια κάποια κανονικότητα. Πρέπει πρώτα να επανέλθει η κοινωνία και μετά να μπει και ο αθλητισμός. Βλέποντας και κάνοντας. Οι οικονομικές επιπτώσεις για έναν παίκτη ή προπονητή που το κάνει επαγγελματικά είναι τεράστιες. Ίσως κάποιοι άνθρωποι που βιοπορίζονται από το βόλεϊ να έχουν πραγματικό πρόβλημα στην καθημερινότητα τους. Μακάρι να τελειώσει σύντομα όλο αυτό και να βγούμε όλοι μας υγιείς και πιο δυνατοί.


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 6 Δεκεμβρίου, 2020 10:36

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV