Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου του Δήμου Διδυμοτείχου

Συντάκτης Νewsroom 26 Οκτωβρίου, 2022 11:00

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου του Δήμου Διδυμοτείχου

Το πρόγραμμα εορτασμού για την Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου γνωστοποίησε ο Δήμος Διδυμοτείχου:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Κατά την διάρκεια του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, για το έτος 2022, ορίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην έδρα του Δήμου Διδυμοτείχου ως εξής:


ΓΕΝΙΚΑ

Για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ορίζουμε γενικά τα εξής:

  •  Γενικό σημαιοστολισμό των Δημοσίων, Περιφερειακών, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του νομού, των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
  •  Φωταγώγηση των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 B ́) K.Y.A., όπως ισχύει.
  • Εορτασμός και ομιλίες σε όλα τα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022. Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στα μνημεία των Ηρώων, προσερχόμενων μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων.

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ώρα 11.00: Κατάθεση στεφάνων από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στο Μνημείο των  Ηρώων , συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς και βαθμοφόρους, καθώς και από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο, παρουσία των Αρχών. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι παρακαλούνται να το δηλώσουν στον  υπεύθυνο τελετάρχη μέχρι και την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 στις 14:00 μ.μ.. Τηλέφωνο επικοινωνίας Τελετάρχη κ. Καργιώτη Πασχάλη (6947529242 και 2553350655).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ώρα 07:00 π.μ. : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών της πόλης.

Ώρα 08:00π.μ.: Επίσημη έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης, με απόδοση τιμών από δυο οπλίτες ΣΝ και έναν σαλπιγκτή και φωταγώγηση στρατοπέδων.

Ώρα 10:30 π.μ. : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας & Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός Ευαγγελία Κίκη. Τα σχολεία δύναται να εκπροσωπηθούν από τους εκάστοτε σημαιοφόρους, παραστάτες και συνοδούς καθηγητές, οι οποίοι παρακαλούνται να βρίσκονται στον Ιερό Ναό στις 9:45.

Στους Μεταξάδες ισχύει η αυτή ώρα

Ώρα 11:00π.μ. : Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων. Στους Μεταξάδες θα πραγματοποιηθεί στις 10:45 π.μ. Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των σχολείων να παρίστανται στην τελετή κατάθεσης στεφάνων με τον/την σημαιοφόρο, τους παραστάτες και τον επικεφαλής εκπαιδευτικό. Η πρόθεση για κατάθεση στεφάνων παρακαλούμε να δηλώνεται έως την προηγούμενη μέρα (27/10/2022) στον υπεύθυνο τελετάρχη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας τελετάρχη κ. Καργιώτη Πασχάλη (6947529242 και 2553350614)..

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Τιμές θα αποδώσουν δυο οπλίτες ΣΝ  και ένας σαλπιγκτής. Στις 12:00 ακολουθεί σχολική και στρατιωτική παρέλαση με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Διδυμοτείχου

Ώρα 18:00 μ.μ.: υποστολή της σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης με μέριμνα της XVI M/K M.Π.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν :

  • Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας & Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός μετά του Ιερού Κλήρου.
  • Οι κύριοι Βουλευτές του Νομού.
  • Ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ.
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ή εκπρόσωπος της Π.Ε. Έβρου.
  • Ο Τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
  • Ο Στρατηγός Γ.Ε.Σ.
  • Ο Στρατηγός –Διοικητής της ΧVI M/K M.Π.
  • Οι Αρχές του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία-Πυροσβεστική)
  • Ο Σοφολογιότατος Μουφτής Διδυμοτείχου.
  • Οι Οργανώσεις αναπήρων και θυμάτων πολέμου, Εθνικής Αντίστασης, εφεδροπολεμιστών, εφέδρων αξιωματικών, παλαιών πολεμιστών.
  • Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διδυμοτείχου.
  • Τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  σύμφωνα με τα ανωτέρω.
  • Μ.Μ.Ε.
  • Ο Τελετάρχης.
  • Η κα. Ευαγγελία  Κίκη (εκφωνήτρια του πανηγυρικού λόγου)/

*οι ανωτέρω προσκεκλημένοι  καλούνται όπως μεριμνήσουν οι ίδιοι για τα στεφάνια που θα καταθέσουν.


Συντάκτης Νewsroom 26 Οκτωβρίου, 2022 11:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV