Το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στη 2η Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία

Συντάκτης Νewsroom 7 Ιουνίου, 2013 07:08

Το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στη 2η Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία

Με έδρα το Δημοτικό Ωδείο του Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) θα πραγματοποιηθεί η 2η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία– διοργάνωση του Δικτύου Πόλεων των Δημοτικών Ωδείων– δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να παρακολουθήσουν σεμινάρια, εργαστήρια, ομιλίες, διαλέξεις και συναυλίες υψηλών προδιαγραφών, αλλά και να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς.

Η μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης Πανελλήνιας διοργάνωσης (Ιούλιος 2012) σε συνδυασμό με την παράλληλη έλλειψη σοβαρών μουσικών/εκπαιδευτικών διοργανώσεων υψηλών προδιαγραφών στην περιφέρεια με επίκεντρο τους νέους, οδήγησε αυτόματα, όχι μόνο στην συνέχιση του θεσμού της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας, αλλά και στην διεύρυνσή του από Πανελλήνια διοργάνωση σε Διεθνή. Πρόκειται για την συνέχιση ενός θεσμού που σηματοδοτεί τα μουσικά δρώμενα τόσο της πόλης του Βόλου, όσο και της χώρας μας και που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης πραγματικότητας.


Η πρωτοβουλία αυτή, με έδρα το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, θα λάβει χώρα από τις 13 έως και τις 21 Ιουλίου 2013. Κατά την περίοδο αυτή θα πραγματοποιηθούν θερινά σεμινάρια: Εγχόρδων, Πνευστών, Πιάνου, Κιθάρας, Κρουστών, Ανώτερων Θεωρητικών & Σύνθεσης, καθώς επίσης και πανελλήνιοι διαγωνισμοί: Εγχόρδων, Πνευστών, Μονωδίας, Κιθάρας, Πιάνου και συνόλων Μουσικής Δωματίου.

Συμμετέχουν 20 Δημοτικά Ωδεία,53 Διδάσκοντες Δημοτικών Ωδείων και Ιδρυμάτων του εξωτερικού (Yasar University-Τουρκία, Conservatorio di Verona-Ιταλία) και δύο σύνολα in residence(I Virtuosi Italiani-Ιταλία,Idée Fixe ensemble-Ελλάδα) καλύπτοντας πολυεπίπεδες δράσεις και θεματικές ενότητες που περιλαμβάνουν master classes, σεμινάρια, διαλέξεις, ομιλίες, εργαστήρια,workshops,συναυλίες, σε θεματικές ενότητες και γνωστικά αντικείμενα της Κλασσικής, Βυζαντινής, Παραδοσιακής, Σύγχρονης και Μοντέρνας μουσικής .   

Στα σεμινάρια και στο διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετάσχουν σπουδαστές που ήδη φοιτούν στα Δημοτικά Ωδεία, αλλά και σπουδαστές ιδιωτικών ωδείων που θα θελήσουν να σπουδάσουν στα Δημοτικά Ωδεία από την νέα χρονιά, ή που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια. Το διαγωνιστικό τμήμα είναι φτιαγμένο ανά επίπεδο σπουδών και ηλικιών και έτσι θα μπορούν να εκμεταλλευτούν όλοι οι σπουδαστές και τα προγράμματα των εξεταστικών περιόδων του Ιουνίου.

Σημαντικό είναι ότι εκτός από τα βραβεία στους διαγωνισμούς, θα προσφερθούν και υποτροφίες ή εκπτώσεις διδάκτρων για το επόμενο σχολικό έτος 2013-2014, τις οποίες θα προσφέρει το κάθε Δημοτικό Ωδείο ανάλογα με τις αποφάσεις της διοίκησής τους.

Για τους σπουδαστές άνω των 20 ετών τα βραβεία θα συνοδεύονται και από ρεσιτάλ που θα διοργανώσουν τα Δημοτικά Ωδεία στον κύκλο συναυλιών “Νέοι Καλλιτέχνες“. Η διοργάνωση των ρεσιτάλ δεν περιλαμβάνει αμοιβή, αλλά την δυνατότητα προβολής των νέων καλλιτεχνών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Τα Δημοτικά Ωδεία με την πρωτοβουλία αυτή δίνουν ένα ισχυρό στίγμα εν όψει της κρίσης που περνάει η χώρα επιβραβεύοντας μέσω του θεσμού των υποτροφιών την πρόοδο των ταλαντούχων σπουδαστών, στηρίζοντας τους γονείς τους και τον οικογενειακό προϋπολογισμό για την συνέχιση των σπουδών. Το κόστος των δράσεων είναι ειδικά διαμορφωμένο και περιλαμβάνει μειωμένες τιμές, μίνι υποτροφίες και ειδικές τιμές για νέους, φοιτητές και ανέργους καθώς και συμβολικό κόστος συμμετοχής για την διαμονή των ενδιαφερόμενων στις ειδικά διαμορφωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις Ολυμπιακών προδιαγραφών στην Ν. Ιωνία στον Βόλο.

Στην 2η Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία συμμετέχουν τα παρακάτω Δημοτικά Ωδεία: Βόλου, Θέρμης, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Δράμας, Καλαμάτας, Βέροιας, Πυλαίας-Χορτιάτη, Φλώρινας, Πάτρας, Κορυδαλλού, Άργους, Κατερίνης, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Λαμίας, Λάρισας, Πτολεμαΐδας, Πολυγύρου, Ηρακλείου.

Η 2η Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία υποστηρίζεται διοργανωτικά από την BeArtive.

Πληροφορίες- Συμμετοχές

http://summermusicacademy.blogspot.gr/

Email | [email protected]

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 20η Ιουνίου 2013.

Τηλ. Γραμματείας Ακαδημίας|6949305151/6944333401/6944208395

 

Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Μεταμορφώσεως 1, Βόλος

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 24210-36992 &24210-39594

 

Δημοτικό Ωδείο Θέρμης

Δημ. Καραολή & Καπετάν Χάψα,57001,Θέρμη

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2310-463423


Συντάκτης Νewsroom 7 Ιουνίου, 2013 07:08

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV