Τουρισμός για όλους 2022: Βγήκαν τα αποτελέσματα, πώς θα δείτε αν είστε δικαιούχοι

Συντάκτης Νewsroom 27 Ιουλίου, 2022 11:59

Τουρισμός για όλους 2022: Βγήκαν τα αποτελέσματα, πώς θα δείτε αν είστε δικαιούχοι

Όπως ενημέρωσε η Υφυπουργός Τουρισμός κα. Ζαχαράκη, η κλήρωση για το Τουρισμός για Όλους έγινε και τα αποτελέσματα εδώ και λίγη ώρα μπορούν να τα δουν οι δικαιούχοι στο vouchers.gov.gr

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων πολιτών που είχαν κάνει αίτηση για τον Τουρισμό για όλους καθώς έγινε η κλήρωση στο tourism4all και βγήκαν τα αποτελέσματα των δικαιούχων του voucher των 150 ευρώ.


Σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα θα γίνονταν γνωστά στη σελίδα tourism4all ενώ, θα μαθαίνουν μέσω mail τις λεπτομέρειες για το αν είναι δικαιούχοι καθώς και το πότε θα πάρουν τις άυλες κάρτες με το ποσό των 150 ευρώ.

Πώς θα δείτε αν είστε δικαιούχοι

Σε περίπτωση που δεν έχετε ήδη λάβει το σχετικό μέιλ, όλοι όσοι έκαναν αίτηση μπορούν να συνδεθούν με τους προσωπικούς τους κωδικούς TaxisNet στο vouchers.gov.gr όπου δίπλα από την κατάσταση της αίτησης θα γράφειΚληρωθείσα, που σημαίνει ότι έχετε κληρωθεί και δικαιούστε το voucher των 150 ευρώ
β) Μη κληρωθείσα που σημαίνει πως δεν κληρωθήκατε άρα δεν είστε δικαιούχοι

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ πατώντας είσοδος στην εφαρμογή

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα και ότι σε κάθε δικαιούχο θα παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» καλύπτει αποκλειστικά και μόνο την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής, ωστόσο δεν καλύπτονται τοπικές μετακινήσεις, ούτε δαπάνες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Νέα voucher

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ενισχύεται με 30 εκατ. ευρώ επιπλέον, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 61 εκατ. ευρώ -από 31 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά- και οι συνολικοί δικαιούχοι, για το τρέχον έτος, να ανέρχονται στις 400.000.

Τα νέα ψηφιακά vouchers -200.000 τον αριθμό- θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Αφορούν συμπολίτες μας, που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, η οποία έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Ιουνίου και δεν θα έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, μέχρι τις αρχές επόμενης εβδομάδας, για τη διάθεση των πρώτων 200.000 ψηφιακών επιταγών.

Η διαδικασία με τις τράπεζες για την έκδοση των καρτών

Μετά και τη δημοσίευση ο Φορέας Υλοποίησης διαβιβάζει αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς της παρούσας στο πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό, τηρουμένων των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, τα στοιχεία του δικαιούχου και ειδικότερα το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, και το ποσό της διευκόλυνσης, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός θα διανέμει, αποκλειστικώς ηλεκτρονικά, τις άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες εντός δύο εργάσιμων ημερών από την παραλαβή του εκάστοτε σχετικού αρχείου, χωρίς να συνάπτει πελατειακή σχέση με έκαστο δικαιούχο.

Τέλος, ορίζεται ότι η συμμετοχή του πιστωτικού ιδρύματος ή του χρηματοπιστωτικού οργανισμού στην ανωτέρω διαδικασία θα πραγματοποιείται βάσει των όρων και των προϋποθέσεων που τίθενται στο Μητρώο Συνεργαζόμενων Αδειοδοτημένων Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών, που έχει συσταθεί από τον Φορέα Υλοποίησης.

Στη συνέχεια, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

Γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Αφότου εισέλθει στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα.


Συντάκτης Νewsroom 27 Ιουλίου, 2022 11:59

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV