Τοποθέτηση Ευ. Λαμπάκη για την κατάργηση του Στρατολογικού Γραφείου Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Νewsroom 13 Απριλίου, 2011 17:37

Ακολουθεί επιστολή Δημάρχου Αλεξανδρούπολης στους Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Αρχηγό ΓΕΣ για την κατάργηση του Στρατολογικού Γραφείου Αλεξανδρούπολης:


“Πληροφορηθήκαμε εμείς οι πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης αλλά και οι πολίτες του υπόλοιπου Νομού Έβρου ότι μέσα στους σχεδιασμούς σας και στα πλαίσια των περικοπών που ΑΦΟΡΟΎΝ ΤΟ Υπουργείο σας, είναι και η κατάργηση του Στρατολογικού Γραφείου Αλεξανδρούπολης.

Και μόνο στο άκουσμα μιας τέτοιας πληροφορίας μένεις εμβρόντητος από την επιδερμική αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος που αφορά στο Νομό Έβρου .

Φυσικά και θέλω να πιστεύω ότι σας είναι γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Νομός Έβρου αποτελεί ανάχωμα στις διαθέσεις εχθρών και «φίλων».

Θέλω να πιστεύω, ότι γνωρίζετε πως σε καμία άλλη περιοχή της πατρίδας μας δεν είναι συγκεντρωμένος τόσος μεγάλος αριθμός στρατεύματος.

Θέλω επίσης να πιστεύω ότι γνωρίζετε πως κάθε Εβρίτης μέχρι το 45ο έτος της ηλικίας του, από το Ορμένιο έως και την Μέστη, είναι ενεργός Εθνοφύλακας και καλείται τουλάχιστον πέντε , έξι ίσως και περισσότερες  φορές  να συμμετάσχει σε στρατιωτικές ασκήσεις. Πού αλλού ανά την Ελλάδα συμβαίνει κάτι παρόμοιο; Πείτε επιτέλους μήπως και πεισθώ για τις προθέσεις σας.

Είναι απαράδεκτο σήμερα να ξεκινά κάποιος από το Ορμένιο, τα Δίκαια, τη Νέα Βύσσα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί, τις Φέρες ακόμα και την Αλεξανδρούπολη, για να τακτοποιήσει στρατολογική του υπόθεση πηγαίνοντας στην Ξάνθη.

Είναι απίστευτο, ο Νομός που διαθέτει την μεγαλύτερη εφεδρεία σε μονάδες Εθνοφυλακής σε κάθε πόλη και χωριό του, να αποψιλώνεται από Κρατικές Υπηρεσίες όπως αυτή του Στρατολογικού Γραφείου.

Ακόμη και το επιχείρημα των περικοπών στα πλαίσια της οικονομικής σας πολιτικής δεν μπορεί να ευσταθεί, γιατί απλούστατα το Στρατολογικό Γραφείο Αλεξανδρούπολης έχει μηδενικά λειτουργικά έξοδα, λειτουργεί σε κτίριο του Δημοσίου και υποστηρίζεται από την Μεραρχία και τις Ταξιαρχίες της Περιοχής.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παύσει η λειτουργία του Στρατολογικού  Γραφείου Αλεξανδρούπολης για εθνικούς , ηθικούς , συναισθηματικούς λόγους και κυρίως διότι διαθέτει την μεγαλύτερη εφεδρεία ενεργών πολιτών από κάθε άλλη περιοχή της πατρίδας μας. Εξάλλου πώς εννοείτε από την πλευρά του Υπουργείου σας ότι ο πολίτης  θα πρέπει να είναι δίπλα στον Στρατό αλλά και ο Στρατός δίπλα στον πολίτη;

Πρόσφατα οι σχεδιασμοί του αρμόδιου Υπουργείου έκαναν λόγο για λειτουργία και δεύτερου Στρατολογικού Γραφείου με έδρα το Διδυμότειχο ή την Ορεστιάδα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στον Έβρο υπάρχουν ειδικές συνθήκες , ότι στον Έβρο υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό στρατεύματος , ότι στον Έβρο υπάρχει η μεγαλύτερη ενεργή εφεδρεία πολιτών με μονάδες Εθνοφυλακής από το Ορμένιο μέχρι και την Αλεξανδρούπολη.

Είναι μέγα ατόπημα να μιλάμε για παύση της λειτουργίας του Στρατολογικού Γραφείου Αλεξανδρούπολης και μάλιστα σε μια συγκυρία που επιβάλλει την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Το Στρατολογικό Γραφείο Αλεξανδρούπολης πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη και στον Έβρο αποδεικνύοντας έτσι, ότι η πατρίδα αγκαλιάζει τους ακρίτες της προσδίδοντάς τους συναισθήματα ασφάλειας και σιγουριάς που τόσο πολύ τα έχουν ανάγκη.

Πρέπει να σταματήσει η οποιαδήποτε σκέψη για αποψίλωση Κρατικών Υπηρεσιών από τον Έβρο και πολύ περισσότερο Υπηρεσιών που αφορούν το Στρατό μας.”

 


Συντάκτης Νewsroom 13 Απριλίου, 2011 17:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV