Τον πόλεμο στα ναρκωτικά κηρύσσει η ΚΝΕ Βορείου Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 5 Μαρτίου, 2011 11:54

Με ενημερωτικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών και σχέδιο εξόρμησης στα σχολεία της περιοχής θα ολοκληρωθεί η δίμηνη καμπάνια-παρέμβαση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.


Πρόκειται για μια δράση πανελλαδικής εμβέλειας, που ξεκίνησε την 1η Μαρτίου και προωθείται από τις κατά τόπους οργανώσεις της πολιτικής νεολαίας της ΚΝΕ.

Το σύνθημα της καμπάνιας είναι “Ζωή ολόκληρη – Όχι με δόσεις – Όχι σε όλα τα ναρκωτικά”, ενώ σκοπός της είναι η ενημέρωση των νέων  για τους κινδύνους της τοξικοεξάρτησης .

Ο Ηλίας Σμυδάκης, εκπρόσωπος του Τομεακού Συμβουλίου Βορείου Έβρου της ΚΝΕ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή μεσημεΡΑΔΙΟ με την Πόπη Κουρτίδη και παρουσίασε την καμπάνια, τονίζοντας την κάθετα αρνητική στάση της ΚΝΕ προς τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Ηλίας Σμυδάκης, εκπρ. ΚΝΕ Β. Έβρου στο μεσημεΡΑΔΙΟ του Ράδιο Έβρος

Να σημειωθεί, ότι η παραπάνω δράση ξεχωρίζει σε μεγάλο βαθμό από τις συνηθισμένες ενημερωτικές καμπάνιες κατά των ναρκωτικών, καθώς προσεγγίζει το φαινόμενο με τρόπο, που συνιστά την ανάλυσή του ως “κοινωνικό” πρόβλημα, αποδίδοντάς του – πέρα από τη γνωστή ιατρική και ψυχολογική πτυχή – και μια πολιτική διάσταση. Συνδέοντας ιστορικά την εμφάνιση των ναρκωτικών με την κεφαλαιοκρατική εξέλιξη, ξεμπροστιάζει το φαινόμενο ως “σύμφυτο” του συστήματος.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος η ευκολία με την οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί ναρκωτικά και η πλήρη απουσία κάθε είδους φορέων, ιδρυμάτων, κέντρων πρόληψης ή ενημέρωσης τεκμηριώνει τα παραπάνω.

Πως είναι δυνατόν στην περιοχή του Βορείου Έβρου, η οποία συνορεύει με την Τουρκία και τη Βουλγαρία , να μην υπάρχει απολύτως καμία δομή για την αντιμετώπιση του φαινομένου (το πιο “κοντινό” κέντρο πρόληψης είναι στην Καβάλα);

Νέοι, μαθητές, φοιτητές, γονείς και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να πουν ΟΧΙ στους ψεύτικους παραδείσους και στη φυγή σε ατομικούς δρόμους. Να πουν  όχι σε όλα τα ναρκωτικά, διότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ “μαλακών” και “σκληρών” ναρκωτικών. Να αγωνιστούν για  «ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις». Να διεκδικήσουν πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη, δημόσια και δωρεάν.

Η επόμενη ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου 2011 στις 18.00 το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο της Ορεστιάδας.

Επιμέλεια: Πόπη Κουρτίδη


Συντάκτης Νewsroom 5 Μαρτίου, 2011 11:54

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV