Τι πρέπει να περιέχει η σπιτική εργαλειοθήκη του αρχάριου

Συντάκτης Νewsroom 30 Ιανουαρίου, 2019 16:16

Τι πρέπει να περιέχει η σπιτική εργαλειοθήκη του αρχάριου

Όλοι χρειάζονται στο σπίτι μια μικρή συλλογή από εργαλεία για τις πιο απλές και συχνές βλάβες και μερεμέτια, μια αλήθεια που ισχύει εξίσου για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.

Εργαλεία δηλαδή που πρέπει να έχεις πάντα εύκαιρα για κείνη την περίσταση που δεν είναι δα και τόσο σπάνια.

Και δεν χρειάζεσαι μάλιστα εργαλειοθήκη, καθώς μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε ένα συρτάρι, μια ντουλάπα ή ακόμα και ένα πλαστικό κουτί.


Τη βασική εργαλειοθήκη του αρχάριου μας παρουσιάζει η γνωστή ιστοσελίδα με μαστορέματα κα ιδέες διακόσμησης The Spruce.

Και αποτελείται αρχικά από ένα μέτρο (ή μετροταινία). Μια μικρή σειρά από κατσαβίδια (σταυρωτά και πλακέ) είναι απαραίτητα, στα οποία μπορείτε να προσθέσετε και κάνα-δυο μικροσκοπικά, σαν αυτά που σφίγγεις τα γυαλιά. Η πένσα είναι εξίσου αναγκαία, το online περιοδικό προτείνει ωστόσο μια μικρή συλλογή από πένσες, όπως μια τανάλια, ένα μυτοτσίμπιδο και έναν κάβουρα (τσιμπίδα υδραυλικών).

Το αλφάδι πρέπει να περιλαμβάνεται οπωσδήποτε στην εργαλειοθήκη, για να βάζεις σωστά τα κάδρα στον τοίχο, ας πούμε, όπως και το σφυρί. Εδώ το περιοδικό προτείνει ένα μεσαίου μεγέθους σφυρί που καλύπτει τα περισσότερα οικιακά μαστορέματα.

Έναν κόφτη καλωδίων συμβουλεύει επίσης να περιέχει η συλλογή του ερασιτέχνη ηλεκτρολόγου, αλλά και μια πληθώρα από βίδες και καρφιά που θα αποδειχτούν βολικά όταν παραστεί η ανάγκη. Βασικό αγαθό της εργαλειοθήκης θεωρεί ακόμα τη χαρτοταινία αλλά και ένα μολύβι για το απαραίτητο σημάδεμα όταν μετράμε.

Το επαναφορτιζόμενο δράπανο μας λέει πως δεν πρέπει με τίποτα να το παραλείψουμε, γιατί «μπορεί να μοιάζει πολυτέλεια, δεν έχουν τέλος ωστόσο οι χρήσεις του πρακτικού αυτού εργαλείου». Ακόμα και βίδωμα μπορείς να κάνεις με την κατάλληλη κεφαλή.

Στα εξτρά που μπορούμε να έχουμε στη συλλογή μας, είναι κάποιου είδους μαχαίρι (σουγιά προτείνει συγκεκριμένα), έναν μεταλλικό χάρακα, τον πάντα απαραίτητο στόκος, μια ταινία συσκευασίας, αλλά και μια επιλογή από κόλλες και διαλυτικά…


Συντάκτης Νewsroom 30 Ιανουαρίου, 2019 16:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV