Τι απάντησε ο υπουργός οικονομίας για το λαθρεμπόριο καυσίμων στα σύνορα

Συντάκτης Νewsroom 19 Μαΐου, 2011 07:44

Τι απάντησε ο υπουργός οικονομίας για το λαθρεμπόριο καυσίμων στα σύνορα

Με βάση την υπ’αριθμ.  Αρ. Πρωτ.: 15057/15.4.2011 ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε για το «λαθρεμπόριο των καυσίμων», ο Υπουργός Οικονομίας, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέστειλε την εξής απάντηση:


« Η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής στον τομέα των καυσίμων αποτελεί για το ΣΔΟΕ στόχο πρώτης προτεραιότητας. Για το λόγο αυτό πραγματοποιούνται προληπτικοί και προσωρινοί έλεγχοι όλο το εικοσιτετράωρο που καλύπτουν όλο το κύκλωμα των ενεργειακών προϊόντων (παραγωγή, εμπορία, διάθεση και χρήση στην κατανάλωση). Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικό ρυθμό, παράλληλα με τους ελέγχους διακίνησης που απορρέουν από τον ετήσιο προγραμματισμό του ΣΔΟΕ».


Σχετικά με την παράνομη χρήση Πετρελαίου Ναυτιλίας, ο Υπουργός Οικονομικών  παρέθεσε τους  αυστηρούς κανόνες που έχουν θεσπισθεί για την  επιτήρηση και τον έλεγχο κατά τον εφοδιασμό των πλοίων.

Ως προς την παράνομη χρήση πετρελαίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε σ’ ένα λεπτομερή κατάλογο δράσεων που εμπεριέχονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα φοροδιαφυγής 2011- 2013. Ενδεικτικά σημείωσε:

  • Την εισαγωγή και χρήση του συστήματος ELENXIS
  • Τα Αντιλαθρεμπορικά πλοία
  • Την Αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών παρακολούθησης

Η κ. Ρενταρή, βασιζόμενη στην απάντηση του Υπουργού, υπογράμμισε ότι η λαθρεμπορία των καυσίμων αποτελεί  μία κοινωνική και οικονομική ανισότητα, καθώς επιβαρύνει μόνιμα τους φορολογούμενους πολίτες και θα πρέπει να παταχθεί αποτελεσματικά έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προχωρήσουμε στην εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, το οποίο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους κατοίκους του Νομού Έβρου και πολλών άλλων περιοχών της Ελλάδος.

 


Συντάκτης Νewsroom 19 Μαΐου, 2011 07:44

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV