Τι αλλάζει στο emvolio.gov.gr από σήμερα

Συντάκτης Νewsroom 29 Οκτωβρίου, 2021 09:46

Τι αλλάζει στο emvolio.gov.gr από σήμερα

Μία νέα λειτουργία ενεργοποιείται από σήμερα, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την δεύτερη δόση του εμβολίου Johnson & Johnson

Από σήμερα Παρασκευή, οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό, επιλέγοντας το εμβολιαστικό κέντρο με πρόσθετο κριτήριο το είδος του εμβολίου που διενεργεί.


Την ανακοίνωση είχε κάνει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους – στην διάρκεια της ενημέρωσης της Τρίτης – διευκρινίζοντας ότι δίπλα από κάθε εμβολιαστικό κέντρο θα εμφανίζεται στο εξής το είδος του εμβολίου που διενεργείται, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επιλέγουν το σκεύασμα που θα τους χορηγηθεί ως επαναληπτική δόση.

Μάλιστα, η επιλογή θα μπορεί να γίνεται ανεξάρτητα με το ποιο εμβόλιο έλαβαν στις δύο πρώτες δόσεις.

Ανοίγει στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για δεύτερη δόση Johnson & Johnson

Ανοίγει, παράλληλα, στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα των ραντεβού για την δεύτερη δόση σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της  Johnson & Johnson.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχει ηλικιακό κριτήριο για τη δεύτερη δόση, αν και αυτή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον δύο μήνες από την πρώτη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, η ενισχυτική δόση θα γίνεται αρχικά με το σκεύασμα της Johnson ή της Pfizer, ενώ στις επόμενες ημέρες θα προστεθεί και αυτό της Moderna.


Συντάκτης Νewsroom 29 Οκτωβρίου, 2021 09:46

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV