Τις φοβικές αντιδράσεις για τη δημιουργία Μουσουλμανικού Τεμένους στην Αθήνα επέκρινε η Όλγα Ρενταρή-Τέντε

Συντάκτης Νewsroom 8 Σεπτεμβρίου, 2011 08:56




Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Όλγα Ρενταρή Τέντε  μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής (της Τρίτης 06-09-11), στη συζήτηση για το Σχέδιο Νόμου «Περιβαλλοντική Αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις»

Η κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε αναφέρθηκε στα θετικά σημεία του Νομοσχεδίου που σχετίζονται με την απλοποίηση των διαδικασιών για την έκδοση περιβαλλοντικής άδειας, εξέλιξη, η οποία θα απαλλάξει τον απλό Πολίτη από γραφειοκρατικές διαδικασίες και καθυστερήσεις. Αιτήθηκε την αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού του Δημόσιου Τομέα που έχει σχετικές γνώσεις με το  αντικείμενο για να στελεχώσουν τη νεοσυσταθείσα Εποπτική αρχή  προτού οδηγηθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Σχετικά με  το ζήτημα των αυθαιρέτων τόνισε πως το παρόν νομοσχέδιο δεν βάζει «κόκκινη γραμμή» ούτε αποκαθιστά το περιβαλλοντικό πρόβλημα. Για  να μη καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως ένα εισπρακτικό νομοσχέδιο πρέπει άμεσα το Υπουργείο και σε λιγότερο από 10 χρόνια να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των διαδικασιών του Κτηματολογίου, των Δασικών Χαρτών καθώς και των Πολεοδομικών Σχεδίων καθώς και τις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων και παρακολούθησης.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα της δημιουργίας Μουσουλμανικού Τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα και στηλίτευσε τις φοβικές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί φέρνοντας ως παράδειγμα την περιοχή του Έβρου και την αρμονική συμβίωση του διαφορετικού αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κατάγομαι από μία πολυπολιτισμική περιοχή, που έμαθε να σέβεται και να συμβιώνει με το διαφορετικό, να αφουγκράζεται τις ανάγκες του και να τις ενσωματώνει στην κοινωνική ζωή. Τα φοβικά σύνδρομα περί συγκεντρώσεων τρομοκρατών αλλόθρησκων που θα απειλήσουν και θα διαβρώσουν την ελληνική μας κουλτούρα και ταυτότητα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά σε μία σύγχρονη κοινωνία που ξέρει να θέτει όρια και να απαιτεί το σεβασμό και την πίστη στην εφαρμογή των Νόμων»

 


Συντάκτης Νewsroom 8 Σεπτεμβρίου, 2011 08:56

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV