Τιμώντας τη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 1 Δεκεμβρίου, 2010 10:24

Τιμώντας τη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη

Η ιστορική εξέλιξη του διδακτηρίου της Ζαριφείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης παρουσιάστηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν τα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία.


Προλογίζοντας την εκδήλωση ο Διευθυντής του 2ου Πειραματικού Σχολείου, που στεγάζεται στην Ακαδημία κ. Σταύρος Πετμεζάς επεσήμανε την πρωτοβουλία της νομαρχίας για την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου, που ήταν «η αφορμή και η αιτία για την οργάνωση της εκδήλωσης».

Οι εργασίες συντήρησης του κτιρίου, στο οποίο στεγάζονται τρία δημοτικά σχολεία και το Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, η πρώτη αφορούσε την αποκατάσταση της στεγανότητας της στέγης, η οποία κινδύνευε να καταρρεύσει και η δεύτερη την αντικατάσταση των δαπέδων, των εξωτερικών κουφωμάτων, του ηλεκτρολογικού δικτύου, καθώς και επιχρισμάτων και χρωματισμό εξωτερικό και εσωτερικό του κτιρίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου, ο Αντινομάρχης Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Ιωαννάκης, ο νέος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Γεώργιος Κελεσίδης, διευθυντές υπηρεσιών, εκπαιδευτικοί, γονείς και οι μαθητές των Πειραματικών Σχολείων που παρουσίασαν και την ιστορική διαδρομή της Ζαριφείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας.


Συντάκτης Νewsroom 1 Δεκεμβρίου, 2010 10:24

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV