Τιμές καυσίμων: Μπορεί να επιβλήθηκε πλαφόν, αλλά η πραγματική μάστιγα παραμένει ο Ε.Φ.Κ.

Συντάκτης Νewsroom 4 Μαΐου, 2011 11:25

Με ανώτατη τιμή στο 1,744 το λίτρο πωλείται σε όλα τα πρατήρια του νομού Έβρου από σήμερα Τετάρτη 3/5 η βενζίνη.


Η Μέγιστη τιμή που άγγιξε στα πρατήρια την Τρίτη η βενζίνη στον νομό μας ήταν 1,826 και με αυτή τη μείωση αναμένεται ο καταναλωτής-οδηγός να εξοικονομήσει μέχρι και 8,2 λεπτά στο λίτρο.

Σίγουρα το 1,744 στο λίτρο δεν είναι τιμή που  χαροποιεί τους καταναλωτές, ωστόσο, αυτοί που είναι περισσότερο δυσαρεστημένοι είναι οι βενζινοπώλες οι οποίοι μέσω των οργάνων τους καλούν τους συναδέλφους τους να καταδικάσουν την μονομερή επιβολή του πλαφόν σε συγκεκριμένες περιοχές και να κινητοποιηθούν απαιτώντας συνολική εφαρμογή του νόμου.

Να σημειωθεί, ότι κυρίως στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου, όπου  οι αποστάσεις προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα είναι μηδαμινές, η σταδιακή αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης έχει οδηγήσει τους πρατηριούχους σε οικονομικό αδιέξοδο.

Οι αναταραχές σε Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή, που προκάλεσαν την άνοδο των τιμών στα καύσιμα,  φαίνεται πως δίνουν τη χαριστική βολή στους Έλληνες πρατηριούχους, οι οποίοι αδυνατούν να προσαρμόσουν τις τιμές πώλησης των καυσίμων στα νέα δεδομένα, καθώς το ύψος της φορολόγησης έχει ισοπεδώσει οποιοδήποτε περιθώριο ελαστικότητας, που θα μπορούσε να υπάρχει.

Πρ. Πρατηριούχων Καυσίμων Β. Έβρου, κ. Βασιλική Καλαϊτζή


Συντάκτης Νewsroom 4 Μαΐου, 2011 11:25

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV