Τη διακοπή των Διδασκαλείων Δ.Ε. καταγγέλλει ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος

Συντάκτης Νewsroom 4 Μαρτίου, 2011 10:05


Ερώτηση προς την κ. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων με θέμα τη «Διακοπή λειτουργίας των Διδασκαλείων Δ.Ε.» κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ., Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.


Στην ερώτηση επισημαίνεται:

“Με επιστολή του Γεν. Γραμματέα του ΥΠΔΒΜΘ διακόπτεται η λειτουργία των Διδασκαλείων Δ.Ε. της χώρας. Ενός θεσμού που για δεκαετίες ολόκληρες συνέβαλε τα μέγιστα στη μετεκπαίδευση των δασκάλων και των νηπιαγωγών.

Οι όποιες τυχόν αδυναμίες στη λειτουργία τους δεν μπορεί να αποτελούν δικαιολογία για διακοπή της λειτουργίας τους. Τουναντίον αποτελούν ευκαιρία και κίνητρο για αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών τους και περαιτέρω βελτιστοποίηση τους.

Ιδιαίτερα στην περιοχή του Νομού Έβρου, το Διδασκαλείο Δ.Ε. «Θεόδωρος Κάστανος» υπήρξε καρπός προσπαθειών δεκαετιών. Πριν προλάβει να ολοκληρωθεί με τη δημιουργία Τμήματος Νηπιαγωγών και Ειδικής Αγωγής και να αναδείξει τη δυναμική του προσφέροντας στους Εκπαιδευτικούς όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σαν μοναδικό ίδρυμα μετεκπαίδευσης, έρχεται η απόφαση να το διακόψει.

Δεν πρέπει δε να λησμονούμε ότι η Δια Βίου Μάθηση αποτελεί την προμετωπίδα του Υπουργείου και την αποστολή του.

Ενόψει όλων των ανωτέρω

Ερωτάται η κ. Υπουργός

Προτίθεται να αναθεωρήσει την όποια απόφαση για διακοπή λειτουργίας των Διδασκαλείων Δ.Ε., να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη των εξετάσεων εισαγωγής σε αυτά για την επόμενη σχολική χρονιά και να ξεκινήσει διάλογο με την Δ.Ο.Ε. για την αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών τους και τη διεύρυνση εν γένει του ρόλου τους;”

 


Συντάκτης Νewsroom 4 Μαρτίου, 2011 10:05

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV