Την 5η θέση στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής κατέκτησε το Γενικό Λύκειο Νέας Βύσσας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 16 Απριλίου, 2020 20:11

Την 5η θέση στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής κατέκτησε το Γενικό Λύκειο Νέας Βύσσας

Την 5η θέση στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής κατέκτησε το Γενικό Λύκειο Νέας Βύσσας με την ομάδα “ΕΒΡΟΣΤΑΤ”

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), προωθώντας συστηματικά την ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα διοργάνωσε, για συνεχή τρίτη φορά, τον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική», στο πλαίσιο του έργου ESS.VIP: Digital Communication, User Analytics and Innovative Products (DIGICOM), ενός από τα οκτώ έργα του Οράματος του Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος (ESS Vision 2020).

Η ομάδα του Γενικού Λυκείου Νέας Βύσσας με την ομάδα “ΕΒΡΟΣΤΑΤ” κατάφερε να κατακτήσει την 5η θέση του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού 
Στατιστικής 2020!


Η ομάδα “ΕΒΡΟΣΤΑΤ” την οποία στελέχωσαν τρεις μαθητές της Β’ Λυκείου από το Γενικό Λύκειο Νέας Βύσσας κατάφερε να φτάσει στην τελική πεντάδα του Διαγωνισμού που οργάνωσε για τρίτη χρονιά η ΕΛ.ΣΤΑΤ. και στον οποίο συμμετείχαν 164 ομάδες Λυκείου και 272 ομάδες Γυμνασίου από όλη την χώρα.

Η συγχαρητήρια ανακοίνωση του σχολείου για την διάκριση που πέτυχε η ομάδα των τριών μαθητών από το Γενικό Λύκειο Νέας Βύσσας:

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές της Β΄ Λυκείου του σχολείου μας: Αραμπατζή Παναγιώτη, Ευχετζή Κυριάκο, Καλογιαννίδη Χρήστο 
που έφεραν την ομάδα μας “ΕΒΡΟΣΤΑΤ” στην 5η θέση του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού  Στατιστικής 2020.
Χάρη στη δουλειά και το μεράκι τους κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε 164 ομάδες Λυκείων που έλαβαν μέρος και να μας κάνουν όλους υπερήφανους!
Ειδικά στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε κάτι τέτοιες στιγμές μας δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε!
Από το μικρό μας σχολείο στο Β. Έβρο θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι παρά τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν, η Δημόσια Εκπαίδευση είναι ΖΩΝΤΑΝΗ!

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η δημιουργική ενασχόληση και διάκριση των μαθητών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία,στη χάραξη πολιτικών και στη λήψη αποφάσεων. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν ομάδες αποτελούμενες από 1 έως 3 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μαθητές Γυμνασίων και μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων).Οι εγγραφές ομάδων στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική σημείωσαν αύξηση κατά 23% σε σχέση με τον 2ο Διαγωνισμό και κατά 85% σε σχέση με τον 1ο Διαγωνισμό. Πιο συγκεκριμένα, στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική συμμετείχαν 164 ομάδες Λυκείου και 272 ομάδες Γυμνασίου. Από αυτές, 33 ομάδες Λυκείου και 62 ομάδες Γυμνασίου προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού. 

Ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική διεξήχθη σε δύο φάσεις, από τις 7-16 Φεβρουαρίου 2020 και 18 Φεβρουαρίου -8 Μαρτίου 2020, αντίστοιχα.

Λόγω των μέτρων που ισχύουν κατά της διασποράς του COVID-19,ο τρόπος και η ημερομηνία απονομής των βραβείων στις πέντε πρώτες ομάδες που διακρίθηκαν, από κάθε κατηγορία,θα ανακοινωθούν από την ΕΛΣΤΑΤ σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο: https://www.statistics.gr/el/statistics-competition-2020


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 16 Απριλίου, 2020 20:11

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV