Την παραμονή της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο στήριξε ομόφωνα η Επιτροπή Αγώνα

Συντάκτης Νewsroom 13 Απριλίου, 2022 15:50

Την παραμονή της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο στήριξε ομόφωνα η Επιτροπή Αγώνα

Ολοκληρώθηκε εχθές, Τρίτη 12 Απριλίου το βράδυ, μετά από συζήτηση που διήρκησε τρεις περίπου ώρες η τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Αγώνα η οποία συγκλήθηκε για να συζητηθεί το μέλλον της Νοσηλευτικής Σχολής μετά την πρόταση μεταφοράς της.

Τα μέλη της επιτροπής έλαβαν ατομικά αρκετές φορές τον λόγο και συμφώνησαν ομόφωνα στην ανάγκη παραμονής της σχολής και η απόφαση που πάρθηκε ζητά τα εξής:

  • αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και τη αρμόδια Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως
  • στόχος να παραμείνει η Νοσηλευτική στην πόλη του Διδυμοτείχου και παράλληλα να επεκταθεί και να εκσυγχρονιστεί το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ώστε να αλληλοϋποστηριχθούν και να αναπτυχθούν ταυτόχρονα
  • να λυθούν τα ζητήματα με προκήρυξη καθηγητών ΔΕΠ ώστε να έρθουν καθηγητές
  • μέχρι την επίτευξη αυτών να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δυο νοσοκομείων του νομού και να μεταφέρονται οι φοιτητές στην Αλεξανδρούπολη κάποιες φορές την εβδομάδα για τα εργαστήρια και κλινικές που δεν μπορούν να γίνουν στο Διδυμότειχο
  • στο μηχανογραφικό που αναμένεται για την εισαγωγή φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τον Σεπτέμβριο του 2022 να υπάρχουν και το Τμήμα Νοσηλευτικής και το Τμήμα Ψυχολογίας

Τέλος ειπώθηκε πως εφόσον ήταν πολιτικές αποφάσεις που έφεραν προβλήματα λειτουργίας στην σχολή αντίστοιχα πολιτικές αποφάσεις μπορούν να λύσουν αυτά τα ζητήματα.


Σχετικό ψήφισμα θα αποσταλεί σήμερα στα μέλη για έγκριση και αύριο ή μεθαύριο θα αποσταλεί στην Υπουργό και στον Πρωθυπουργό.

Για την χθεσινή σύσκεψη μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο καλό κλίμα στο οποίο διεξήχθη η χθεσινή συζήτηση με ομοφωνία και σύμπνοια σε όλα τα θέματα και ευχαρίστησε τα μέλη της επιτροπής αγώνας όσο και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ορεστιάδας για το ψήφισμα του, που το χαρακτήρισε “ευχάριστη έκπληξη”. Τόνισε ωστόσο για άλλη μια φορά πως είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αν προχωρήσει η πρόταση μεταφοράς της Νοσηλευτικής.

Στην χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη της Επιτροπής αγώνα: ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χ. Μέτιος, οι βουλευτές του νομού, οι δήμαρχοι Διδυμοτείχου Ρ. Χατζηγιάννογλου, Ορεστιάδας Β. Μαυρίδης (με την ιδιότητα και του Προέδρου της ΠΕΔ ΑΜΘ) , οι επικεφαλής παρατάξεων του Δήμου Διδυμοτείχου και οι δύο καθηγητές της σχολής Κ. Βαφειάδης και Α. Παπανδρούδης. Στην σύσκεψη υπήρξε απαρτία πλην δύο δικαιολογημένων απουσιών: του Βουλευτή Έβρου Σταύρου Κελέτση, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από συνεργάτη του, και του κ. Κωνσταντίνου Δημητρίου, επικεφαλής του συνδυασμού του Δήμου Διδυμοτείχου.


Συντάκτης Νewsroom 13 Απριλίου, 2022 15:50

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV