Την καλλιέργεια της αλόης και του ιπποφαούς προωθεί το ΥΠΑΑΤ στη Θράκη

Συντάκτης Νewsroom 9 Νοεμβρίου, 2011 10:13

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας ενημερώνει τους αγρότες της περιοχής για τις Καλλιέργειες Αλόης και Ιπποφαούς, για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr.

Επιπλέον γνωστοποιείται, ότι το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει στην Κοζάνη στις 27 και 28 Νοεμβρίου διημερίδα για το Ιπποφαές.


Πληροφορίες παρέχει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας, 25520.25004

Για την αλόη θα βρείτε όλες τις πληροφορίες εδώ.

Τι είναι η αλόη;

Η Αλόη η γνησία (Aloe vera), επίσης γνωστή ως φαρμακευτική αλόη, είναι ένα είδος εύχυμου φυτού που κατά πάσα πιθανότητα κατάγεται από τη Βόρεια Αφρική. Η Αλόη η γνησία μεγαλώνει σε άνυδρα κλίματα και συναντάται ευρέως στην Αφρική και άλλες άνυδρες περιοχές. Το είδος είναι γνωστό για τη χρήση του σε εναλλακτικές θεραπείες με χρήση φυτών. Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν γίνει για τη χρήση της, καποιες όμως έρχονται σε αντίθεση με άλλες. Παρά τις αντιθέσεις αυτές, υπάρχουν στοιχεία ότι εκχυλίσματα της αλόης η γνησία μπορεί να είναι χρήσιμα στην περιποίηση για επούλωση πληγών και εγκαυμάτων, αλλά και για την αντιμετώπιση του διαβήτη και αυξημένων λιπιδίων στο αίμα.

Τα φύλλα της είναι παχιά και σαρκώδη, πράσινα προς το πρασινο-γκρι, με ορισμένες ποικιλίες να εμφανίζουν λευκά στίγματα στις επιφάνειες των φύλλων. Το περίγραμμα των φύλλων έχει μικρά λευκά αγκάθια. Βγάζει άνθη το καλοκαίρι, τα οποία κρέμονται από ένα και μόνο βλαστό που φτάνει τα 90 εκ. σε ύψος. Τα άνθη έχουν σωληνοειδή μορφή, με κίτρινη στεφάνη που φτάνει γύρω στα 2 έως 3 εκ.

 

Για πληροφορίες σχετικά με το ιπποφαές δείτε εδώ.

Τι είναι το ιπποφαές;

Ένας ημιάγριος θάμνος, με ιστορία χιλιάδων χρόνων, και θαυματουργές ιδιότητες, γνωστές από την περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δίνει προοπτική ανάπτυξης μιας νέας προσοδοφόρας καλλιέργειας για τους αγρότες της ελληνικής υπαίθρου. Λέγεται ιπποφαές και έχει 30 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι.

Καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια μόνο στη Βόρεια Εύβοια, από φαρμακευτική εταιρεία που το διαθέτει ως συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή κάψουλας, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται να καλλιεργηθεί σε μεγάλες εκτάσεις στη Θράκη, για λογαριασμό ξένων φαρμακευτικών εταιρειών μέσω της συμβολαιακής γεωργίας.

 


Συντάκτης Νewsroom 9 Νοεμβρίου, 2011 10:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV