Την άμεση λήψη μέτρων προστασίας και υποστήριξης του αγροτικού εισοδήματος ζητούν οι αγρότες του Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 18 Απριλίου, 2011 10:22

ΨΗΦΙΣΜΑ


Της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων του Έβρου

στο Σουφλί 15-4-2011

Εμείς οι κτηνοτρόφοι του Έβρου,  που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 15/4/2011 μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα  του Σουφλίου,  ύστερα από κάλεσμα της ΠΑΣΥ

Εκφράζουμε την οργή μας για την αντικτηνοτροφική πολιτική της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, μια πολιτική που καθημερινά καταστρέφει την ελληνική κτηνοτροφία και  μας έχει οδηγήσει κυριολεκτικά  σε απελπιστική κατάσταση, μια πολιτική που  ευνοεί μια χούφτα επιχειρηματικών ομίλων να λυμαίνονται κτηνοτρόφους και καταναλωτές.

Μας «ξεζουμίζουν» αδίστακτα  και μας έχουν φέρει μπροστά στην χρεοκοπία. Από τη μια μεριά οι εταιρείες που μας πουλούν πανάκριβα τα αναγκαία εφόδια ,  από την άλλη το καρτέλ που αγοράζει στο «τζάμπα» την παραγωγή μας και από την άλλη η κυβέρνηση να μας κοροϊδεύει με «τα καλάθια των προϊόντων»,  που δυστυχώς για μας τους κτηνοτρόφους είναι γεμάτα άχυρο.

Συνάδελφοι κτηνοτρόφοι δεν έχουμε αυταπάτες,

για να αναπτυχθεί η κτηνοτροφία και  να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες με ασφαλή και φθηνά τρόφιμα, ένας δρόμος υπάρχει. Η  σύγκρουση και ανατροπή των αντιαγροτικών- αντικτηνοτροφικών  πολιτικών της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν και  αγροτική ανάπτυξη ενταγμένη στον κεντρικό σχεδιασμό για λαϊκή ευημερία.

Οι αγώνεςμας  θα είναι πιο αποτελεσματικοί όσο θα ενισχύεται η κοινή μας δράση με  τους αγρότες, την εργατική  τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή των εκμεταλλευτών μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους κτηνοτρόφους του Έβρου να συσπειρωθούν  στους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους , στην ΠΑΣΥ και μαζικά, αποφασιστικά να διεκδικήσουμε την επιβίωση και ανάπτυξη της κτηνοτροφίας σε  όφελος του λαού και των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • · Μέτρα προστασίας από εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις και  ενόψει του Πάσχα. Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα. Τιμές σε γάλα:    1,30 €/κιλό για το πρόβειο γάλα,  0,85 €/κιλό για το γίδινο γάλα,  0,50 €/κιλό για το αγελαδινό γάλα. Τιμή στο κρέας:  8 €/κιλό σε αρνί και κατσίκι,  6 €/ κιλό στο βοδινό κρέας.
  • · Μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής  με κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια και αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Στήριξη και ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής με δραστικό περιορισμό  των εισαγωγών προϊόντων που παράγουμε, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΠΟΕ.
  • · Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή. Καμία παρακράτηση στις επιδοτήσεις και για την  ενεργοποίηση του ΟΣΔΕ, δωρεάν η ηλεκτρονική σήμανση.
  • · Κανένας πλειστηριασμός μικρομεσαίας κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης και διαγραφή των χρεών. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ. Στήριξη του κρατικού-συνεταιριστικού χαρακτήρα και της παραγωγής των μεταποιητικών μονάδων ΔΩΔΩΝΗΣ-ΕΛΒΙΖ κ.ά.
  • · Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στη φυτική και κτηνοτροφική παραγωγή.
  • · ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικός φορέας για την πλήρη ασφάλιση ζωικής και φυτικής παραγωγής και του κεφαλαίου, στο 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
  • · Στελέχωση και εξοπλισμό των κτηνιατρικών υπηρεσιών του κράτους για προστασία του ζωικού κεφαλαίου – των κτηνοτρόφων και της δημόσιας υγείας.
  • · Κίνητρα για καλλιέργειες κτηνοτροφικής χρήσης (Βίκος, τριφύλλι, βρώμη, κριθάρι κ.α) και οριοθέτηση των βοσκοτόπων και δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και επιδότηση  100% του κόστους μετεγκατάστασής τους , δωρεάν υποδομών ηλεκτροδότησης.
  • · Κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των αγροτών και θεώρηση βιβλιαρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • · Κατώτερη σύνταξη του ΟΓΑ στα 1125€ και συνταξιοδότηση στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.

 

Σουφλί 15 Απριλίου 2011

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

 


Συντάκτης Νewsroom 18 Απριλίου, 2011 10:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV