Τηλεκπαίδευση και μαθήματα μέσω τηλεόρασης για τους μαθητές δημοτικού και στον Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 31 Μαρτίου, 2020 14:08

Τηλεκπαίδευση και μαθήματα μέσω τηλεόρασης για τους μαθητές δημοτικού και στον Έβρο

Για την τηλεκπαίδευση και τα μαθήματα μέσω της δημόσιας τηλεόρασης για τους μαθητές του δημοτικού που ξεκίνησε πρόσφατα μίλησε σήμερα στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας Νίκος Νικολαΐδης.

Για τους μαθητές των δημοτικών η τηλεκπαίδευση εφαρμόζεται μέσω δύο πλατφορμών και πρώτα ξεκίνησε ασύγχρονα και πλέον και με τον σύγχρονο συντονισμό αναμένεται να ξεκινήσει και στην περιοχή μας σύντομα. Παράλληλα χθες ξεκίνησαν τα μαθήματα του Δημοτικού που μεταδίδονται από την δημόσια τηλεόραση καθημερινά από τις 10 το πρωί ώστε ακόμα και οι μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο να διατηρούν μία επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω επαναληπτικών μαθημάτων.

Για την συμμετοχή τους στην τηλεκπαίδευση μέσω διαδικτύου είναι απαραίτητο οι μαθητές ή οι γονείς τους να εγγραφούν στο Πανελλήνιο Σχολικό δίκτυο μέσω του οποίου γίνεται η επικοινωνία και η εκπαιδευτική διαδικασία υπό αυτές τις συνθήκες. Η τηλεκπαίδευση όπως και στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αφορά επαναλήψεις της ύλης που είχε καλυφθεί πριν το κλείσιμο των σχολείων.


Πολλά είναι τα προβλήματα που προκύπτουν, αρχικά από την πλατφόρμα όπου αναβαθμίζεται συνεχώς, για τους εκπαιδευτικούς που πρέπει να ανταποκριθούν χωρίς κάποιο επιμορφωτικό υπόβαθρο (η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών έχει παύσει από το 2010) σε μια τέτοια διαδικασία αλλά και για τους μαθητές και γονείς που η ένταξη και παρακολούθηση μέσω πλατφόρμας επίσης αποτελεί μια πρωτόγνωρη διαδικασία. Ακόμη η διαδικασία όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, δεν μπορεί να “αγγίξει” όλους τους μαθητές, ωστόσο θα μπορούσε μετά από αυτήν την κρίση να μείνει ως μια “παρακαταθήκη” στην σχολική πραγματικότητα.

Μαθητές και γονείς μπορούν για όποια προβλήματα αντιμετωπίσουν να απευθύνονται στις διευθύνσεις των σχολείων – από χθες δόθηκε η 2η παράταση από το Υπουργείο για εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για τους μαθητές μέχρι τις 4 Απριλίου.

Τέλος ο κ. Νικολαΐδης σχολίασε την απόφαση της ΔΟΕ η οποία θα διαθέσει τις επόμενες μέρες 100.000 ευρώ για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας με υγειονομικό υλικό, στη μάχη που δίνεται κατά του covid-19 ως άλλη μια κίνηση του εκπαιδευτικού κόσμου που δείχνει πόσο κοντά βρίσκεται στην κοινωνία και πως βιώνουν τα προβλήματά της.


Συντάκτης Νewsroom 31 Μαρτίου, 2020 14:08

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV