Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός “πέρασαν” από το Δ.Σ. Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 30 Μαρτίου, 2011 13:39

Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός “πέρασαν” από το Δ.Σ. Ορεστιάδας


Με 20 ψήφους υπέρ και 12 κατά εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας τόσο το Τεχνικό Πρόγραμμα, όσο και ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2011.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα καταρτίστηκε κατά δημοτική ενότητα, δηλαδή χωροταξικά στους πρώην καποδιστριακούς δήμους Ορεστιάδας, Βύσσας, Τριγώνου και Κυπρίνου.


  • Περιλαμβάνει έργα συνεχιζόμενα ή ολοκληρωμένα
  • Νέα έργα και μελέτες από την ΣΑΤΑ και έργα ενταγμένα σε προγράμματα

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τον επιλαχόντων συνδυασμών καταψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο χαρακτήρισαν “χωρίς αναπτυξιακή προοπτική”, ενώ τόνισαν ότι για την κατάρτισή του δεν ελήφθησαν υπόψη προτάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης και έγινε ερήμην της τοπικής κοινωνίας.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και ο προϋπολογισμός του Δήμου Ορεστιάδας για το 2011 που ανέρχεται στα 31.569.500 Ευρώ. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Παπαντωνίου χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό “φτωχό μεν, αλλα υλοποιήσιμο”.

Η αντιπολίτευση, που καταψήφισε τον προϋπολογισμό, τόνισε ότι αυτός χαρακτηρίζεται από “ανυπαρξία πολιτικών στόχων και οικονομικών προτεραιοτήτων. Είναι προϋπολογισμός χωρίς αναπτυξιακό προσανατολισμό”.


Συντάκτης Νewsroom 30 Μαρτίου, 2011 13:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV