Τα προβλήματα της e-εξεταστικής καταδικάζει η Πανσπουδαστική

Συντάκτης Νewsroom 24 Ιουνίου, 2020 10:23

Τα προβλήματα της e-εξεταστικής καταδικάζει η Πανσπουδαστική

Εξεταστική 2020 : …Η σύνδεση σας δεν είναι δυνατή….ERROR NOT FOUND

Καταδικάζουμε το φιάσκο της εξέτασης σε αρκετά μαθήματα που έχουν έως σήμερα διεξαχθεί (23/06/2020), που έδειξε αυτό που από την αρχή τονίζαμε, την τεράστια ανεπάρκεια της πλατφόρμας του ΔΠΘ e-class. Συγκεκριμένα, έχουμε περιπτώσεις όπου φοιτητές «πετάχτηκαν έξω» από το σύστημα π.χ. Εδαφολογία και το σύστημα μέτρησε ως ολοκληρωμένες τις προσπάθειες τους ή ακόμη και περιπτώσεις όπου δεν ήταν δυνατή η είσοδος των φοιτητών με μαθήματα να ακυρώνονται π.χ. Γενική Γεωργία, Γεωχωρική ανάλυση.


Όλα αυτά συμβαίνουν το 2020! Και παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργείου Παιδείας πως “όλα βαίνουν καλώς” σχετικά με την εξεταστική, οι φοιτητές και των 2 Τμημάτων έχουν άλλη άποψη και βλέπουν άλλα να γίνονται!

Αντιμέτωποι καθημερινά με τεράστια άγχη και εμπόδια λόγω της οικονομικής κατάστασης που βιώνουν οι οικογένειες μας, καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στην εξεταστική μας, με τα συγγράμματα να μας έχουν έρθει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με τους εστιακούς φοιτητές εκτός εστίας, χωρίς σίτιση, με πρόγραμμα εξεταστικής που ανακοινώθηκε στο παρά πέντε και χωρίς να έχει διασφαλιστεί ούτε στο ελάχιστο, η ύπαρξη όλου εκείνου του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού (υπολογιστές, μικρόφωνα, ίντερνετ, κατάλληλες πλατφόρμες εξέτασης) που είναι απαραίτητα για την ισότιμη πρόσβαση στην εξεταστική. 

Κυβέρνηση και διοικήσεις δυο μήνες τώρα δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για τις τεράστιες ελλείψεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι οι φοιτητές, παρά μόνο ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο. Μας λένε τόσο καιρό ότι είναι ατομική ευθύνη αν αρρωστήσουμε, αν διασπείρουμε τον ιό και τώρα μας ανακοινώνουν ότι είναι ατομική ευθύνη το αν θα έχουμε τη δυνατότητα να εξεταστούμε, να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας!

Η κυβέρνηση και η διοίκηση έστω και τώρα ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας ακούσουν αυτά που από την αρχή σημειώναμε οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ :

• Να δοθεί άμεσα σε όσους φοιτητές το έχουν ανάγκη ο απαιτούμενος εξοπλισμός για τις εξετάσεις και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των φοιτητών.

• Να εξασφαλιστεί επαναληπτική εξέταση για τους φοιτητές οι οποίοι ενδεχομένως αντιμετωπίσουν τεχνικό πρόβλημα κατά την εξέταση τους!

• Να διορθωθούν τεχνικά προβλήματα του eclass, που ευθύνονται επανειλημμένα για ακύρωση φοιτητών από την εξέταση! Να δίνεται επαρκής χρόνος εξέτασης στους φοιτητές !


Συντάκτης Νewsroom 24 Ιουνίου, 2020 10:23

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV