Τα ανάπηρα παιδιά ‘ας πηγαίνουν λιγότερες μέρες στο σχολείο’ προτείνει η υπουργός παιδείας!!!

Συντάκτης Νewsroom 29 Σεπτεμβρίου, 2011 07:52

Από την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr:


“Το θέμα δεν άπτεται άμεσα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των θεμάτων με τα οποία ασχολείται η ιστοσελίδα, ωστόσο, η συντακτική ομάδα δεν μπορεί να μην εγκύψει στο θέμα, όταν μάλιστα αφορά σε ευαίσθητη κοινωνική ομάδα που βάλλεται από την αδιαφορία των κρατούντων.
Ο λόγος για την Αννούλα του Σιατή, την Αννούλα της Παιδείας, η οποία τελικά μάς προέκυψε και… Αννούλα, η εκ περιτροπής.
Τι έκανε η Αννούλα; Πρότεινε στους γονείς του Ειδικού Γυμνασίου Αχαρνών για παιδιά με ελαφρά νοητική στέρηση να στέλνουν τα παιδιά τους εκ περιτροπής, και αυτό διότι -από τους τουλάχιστον 20 καθηγητές που απαιτούνται για τα 110 παιδιά του Ειδικού Γυμνασίου- έχουν διοριστεί… 7!
Και τι σημαίνει εκ περιτροπής κατά την Αννούλα; Ε, Δευτέρα-Τετάρτη να πάει, για παράδειγμα, ένα γκρουπ 40 μαθητών, Τρίτη-Πέμπτη ένα άλλο γκρουπ 40 μαθητών κτλ.
Αποτέλεσμα να μην μπορούν οι καθηγητές να αποδώσουν, αποτέλεσμα να μην μπορούν οι γονείς να είναι εφησυχασμένοι λόγω των ειδικών αναγκών των παιδιών τους… Τελικό αποτέλεσμα; Να κλείσουν καθηγητές και γονείς οριστικά το σχολείο πριν από δύο ημέρες.
Επιπλέον, οι γονείς απέστειλαν και σχετική επιστολή στην Άννα Διαμαντοπούλου, όπου της επισημαίνουν πως παραβιάζει το Σύνταγμα και τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, αλλά… φωνή βοώντων εν τη Αννούλα.”


Συντάκτης Νewsroom 29 Σεπτεμβρίου, 2011 07:52

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV