Τέσσερις προγραμματικές συμβάσεις για τον Έβρο ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Συντάκτης Νewsroom 14 Απριλίου, 2011 10:21

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργίας Νικολάου Μαυρανεζούλη αναφορικά με τη 10η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η κ. Νικολάου είπε τα εξής:


«Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο με 18 θέματα. Τα κυρίαρχα θέματα του Συμβουλίου αφορούσαν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή Krumovgrad στη Βουλγαρία και οι επιπτώσεις στην περιοχή μας, καθώς και στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας και στην κατασκευή νέων αντιδραστήρων στην Βαλκανική Χερσόνησο και στην Μεσόγειο. Σε ό, τι αφορά το δεύτερο θέμα, ομόφωνα αποφασίστηκε ψήφισμα, το οποίο ήδη η Περιφέρεια έχει διανείμει στον τύπο, εκφράζοντας την αντίθεση του Συμβουλίου. Αναφορικά με το θέμα «χρυσός», ομόφωνα τα μέλη του Π.Σ. διατράνωσαν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την εξόρυξη και την εκμετάλλευση χρυσοφόρων κοιτασμάτων όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και να γνωμοδοτήσουν αρνητικά στην εκμετάλλευση στη γείτονα χώρα ως έχουσα αρνητικές επιπτώσεις και στη δική μας Περιφέρεια.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σημαντικό είναι το γεγονός ότι εγκρίθηκαν τέσσερις προγραμματικές συμβάσεις, ενώ δόθηκε η συναίνεση για το έργο «Λιμνοδεξαμενή Ξηροποτάμου Νήσου Σαμοθράκης».

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν

  1. Σύναψη και σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για την υλοποίηση του έργου: «Κτιριακές βελτιώσεις για εγκατάσταση δομών ψυχικής υγείας στο παλιό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης».
  2. Σύναψη και σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για την υλοποίηση του έργου: «Κτιριακές βελτιώσεις σε δύο νοσηλευτικές μονάδες του Π.Γ.Ν.Α ».
  3. Σύναψη και σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης για την υλοποίηση του έργου: «Αναβάθμιση Λιμενικών Εγκαταστάσεων και επέκταση Κρηπιδωμάτων στο λιμάνι Καμαριώτισσας Νήσου Σαμοθράκης»
  4. Σύναψη και σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης για την υλοποίηση του έργου: «Κατασκευή Αλιευτικού Καταφυγίου Λακκώματος Νήσου Σαμοθράκης»

Το παλιό νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται σε αχρηστία εδώ και 10 χρόνια, προσπαθούμε να του δώσουμε ζωή μέσα από ένα πρόγραμμα ψυχικής υγείας και με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η ΠΑΜΘ, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, προχώρησε στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Νοσοκομείο μας, ούτως ώστε να γίνουν κάποιες βελτιώσεις κτιριακές στο κτίριο του παλιού νοσοκομείου. Μιλάμε για ένα έργο κόστους 3 εκ. ευρώ. Ενώ 500.000 ευρώ θα δοθούν με την άλλη προγραμματική σύμβαση για κτιριακές βελτιώσεις στο καινούργιο νοσοκομείο στον τομέα ψυχικής υγείας.

Ζωτικής σημασίας, ωστόσο, είναι τα έργα που αφορούν τη Σαμοθράκη, προϋπολογισμού περίπου 14 εκ. ευρώ. Πρόκειται για την κατασκευή του λιμανιού της Καμαριώτισσας, έργο προϋπολογισμού περίπου 8,5 εκ. ευρώ, το Αλιευτικό Καταφύγιο στο Λάκκωμα προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ, και η Λιμνοδεξαμενή του Ξηροποτάμου. Τα έργα θα δώσουν ζωή στη Σαμοθράκη, θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής, θα συμβάλλουν στην οικονομία, και θα επιλύσουν μαζί με άλλες παράλληλες ενέργειες το θέμα της συγκοινωνίας, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να μην ξεχνούμε ότι στη Περιφερειακή μας Ενότητα συμπεριλαμβάνεται το ωραιότερο νησί της Μεσογείου.»

Από δελτίο τύπου της Περιφέρειας

 


Συντάκτης Νewsroom 14 Απριλίου, 2011 10:21

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV