Τέρμα η δωρεάν μεταφορά στα ΜΜΜ των ΑμεΑ από 1 Ιανουαρίου;

Συντάκτης Νewsroom 27 Δεκεμβρίου, 2010 10:57

Από δελτίο τύπου της Ελένης Τσιαούση:


Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αντικείμενο την εξεύρεση οριστικής λύσης στο πρόβλημα που προέκυψε με τη δωρεάν μεταφορά των ΑΜΕΑ για το έτος 2011

Στην  αναφορά  της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:

«Με αφορμή τις επιστολές της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών προς τον Υπουργό, σχετικά με τη σύναψη Σύμβασης έτους 2011 για τη μεταφορά των ΑμεΑ, με τις οποίες διαμηνύουν ότι εφόσον δεν έχει καταρτισθεί η σύμβαση του έτους 2011 για τη μεταφορά των ΑμεΑ εντός του μηνός Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, τα άτομα με αναπηρία από 1ης Ιανουαρίου του 2010 θα κόβουν κανονικά εισιτήριο.

Ο εκβιασμός των ανωτέρω Ομοσπονδιών επαναλαμβάνεται, σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση στα άτομα με αναπηρία. Εν ολίγοις χρησιμοποιούνται και πάλι τα άτομα με αναπηρία για να διευθετήσουν τις όποιες εκκρεμότητες τους με το Κράτος ή και αντίστροφα.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, οι δύο Ομοσπονδίες χωρίς αιδώ και με φανερή έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας θέτουν τα άτομα με αναπηρία σε καθεστώς ομηρίας.

Στο πλαίσιο της νέας αντίληψης για την αναπηρία το εθνικό αναπηρικό κίνημα προσδοκά από την ελληνική πολιτεία και κοινωνία την ανατροπή των κατεστημένων αντιλήψεων και πολιτικών, με τελικό στόχο την αποδοχή της αναπηρίας ως μέρος  της ανθρώπινης φύσης και της ανθρώπινης ποικιλομορφίας και όχι ως μέσο άσκησης πίεσης προς το κράτος».

Με την αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση ζητάει να ενημερωθεί από τον κύριο Υπουργό για τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις περαιτέρω ενέργειες  προκειμένου να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την οριστική επίλυση ενός θέματος που δημιουργεί δικαιολογημένα οργή και αγανάκτηση των ΑΜΕΑ.


Συντάκτης Νewsroom 27 Δεκεμβρίου, 2010 10:57

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV