Σύνοδος της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Στρασβούργο 18-22 Ιανουαρίου 2010

Συντάκτης news 15 Ιανουαρίου, 2010 11:44

Οι ακροάσεις των υποψηφίων Επιτρόπων ενώπιον των κοινοβουλευτικών επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που άρχισαν ήδη στις 11 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες θα συνεχιστούν και την προσεχή εβδομάδα στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της Συνόδου Ολομέλειας του Σώματος. η ορισθείσα Ελληνίδα Επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη (Ναυτικές Υποθέσεις και Αλιεία), θα υποβληθεί σε τρίωρη ακρόαση την προσεχή Τρίτη, 19 Ιανουαρίου στις 10:00 ώρα Ελλάδος. Άλλοι τρεις υποψήφιοι Επίτροποι θα υποβληθούν σε ακροάσεις, η Cecilia Malmström (Εσωτερικές Υποθέσεις), ο Antonio Tajani (Βιομηχανία και Επιχειρηματικότητα) και ο Maroš Šefčovič (Διοργανικές Σχέσεις και Διοικητικά Θέματα).



Η συζήτηση για τον εκδημοκρατισμό στην Τουρκία, παρουσία της Ύπατης Εκπροσώπου για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Catherine Ashton, θα διεξαχθεί την Τρίτη 19 Ιανουαρίου αργά το βράδυ, ενώ ο Ισπανός Πρωθυπουργός José Luis Rodríguez Zapatero θα παρουσιάσει την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου το πρωί το πρόγραμμα της Ισπανικής Προεδρίας για το Α’ εξάμηνο του 2010.

Άλλα σημαντικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τους Ευρωβουλευτές είναι η δραματική κατάσταση στην Αϊτή μετά τον καταστροφικό σεισμό, η εκλογή του νέου Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, όπου υποψήφιος θα είναι και πάλι ο νυν ΕΔ Νικηφόρος Διαμαντούρος, τα αποτελέσματα της Συνόδου της Κοπεγχάγης για την Κλιματική Αλλαγή, η κατάσταση στο Ιράν και η κατάσταση στην Υεμένη.


Συντάκτης news 15 Ιανουαρίου, 2010 11:44

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV