Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Ορεστιάδας Διδυμοτείχου: Προσοχή στους “παράνομους ηλεκτρολόγους”

Συντάκτης Νewsroom 25 Νοεμβρίου, 2020 12:18

Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Ορεστιάδας Διδυμοτείχου: Προσοχή στους “παράνομους ηλεκτρολόγους”

Για το περιστατικό λαθροεργασίας σε οικοδομή στο κέντρο της Ορεστιάδας, όπου “παράνομος ηλεκτρολόγος” εκτελούσε λάθρα εργασίες ηλεκτρολογικής εγκατάστασης μεγάλης κλίμακας μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Ορεστιάδας Διδυμοτείχου Ζήσης Σαρδάνης:

Δείτε την ανακοίνωση-ενημέρωση για την λαθροεργασία και ασφάλεια του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Ορεστιάδας Διδυμοτείχου:

Προς το καταναλωτικό κοινό και κάθε υπεύθυνο


Μετά τις τελευταίες δυσάρεστες, παράνομες και επικίνδυνες για τη δημόσια ασφάλεια εξελίξεις που έλαβαν χώρα στην πόλη μας, οφείλουμε ως επαγγελματικός κλάδος αλλά και ως  πολίτες και κάτοικοι μίας ακριτικής, ευαίσθητης και πληττόμενης οικονομικά και από παντού περιοχής και με δεδομένο ότι οι υπηρεσίες μας όταν παρέχονται από λαθροεγκαταστάτες που δεν διαθέτουν την  νόμιμη άδεια άσκησης επαγγέλματος ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη και άρα χωρίς τις απαιτούμενες γνώσεις ή εξοπλισμό μπορούν να οδηγήσουν σε κίνδυνο υγείας ή καταστροφή περιουσίας, οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε στο καταναλωτικό κοινό και σε κάθε αρμόδιο για την πάταξη φαινομένων λαθροεργασίας τα παρακάτω.

Τον τελευταίο καιρό έχουν εμφανιστεί στην πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή κρούσματα λαθροεργασίας από μη κατέχοντες νόμιμες άδειες ασκήσεως επαγγέλματος ηλεκτρολόγου  εγκαταστάτη. Το ολοένα αυξανόμενο φαινόμενο γνωστοποιήθηκε στον σύνδεσμό μας με παράπονα από μέλη μας, δηλαδή  επαγγελματίες της περιοχής που διαμένουν στον τόπο μας και συμβάλουν κατά τη δύναμή του ο κάθε ένας στην ανάπτυξη της τοπικής αλλά και εθνικής οικονομίας με την καταβολή εισφορών και φόρων, όταν κατ΄ επανάληψη έχουν κληθεί να επιδιορθώσουν ατελείς παρόμοιες εγκαταστάσεις από παράνομους ηλεκτρολόγους.

Την περασμένη Πέμπτη, 12-11-2020 κατελήφθη να εκτελεί λάθρα εργασίες ηλεκτρολογικής εγκατάστασης μεγάλης κλίμακας σε οικοδομή στο κέντρο της Ορεστιάδας άτομο το οποίο δεν διαθέτει άδεια άσκησης επαγγέλματος ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία , όπου και ο παραπάνω συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ορεστιάδας, όπως πληροφορηθήκαμε από τα αστυνομικά όργανα.

 Κατά τις απογευματινές ώρες ακολούθησαν απειλές του παραπάνω σε μέλη του συνδέσμου μας , τα οποία «τόλμησαν» σύμφωνα με αυτόν να καταγγείλουν μία παράνομη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, ασφάλεια ακόμα και για την ανθρώπινη  ζωή δραστηριότητα στα αρμόδια όργανα.

 Τονίζουμε ότι ο παραπάνω καταληφθείς να εργάζεται παρανόμως κατά τη διάρκεια των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι μπορεί να κυκλοφορεί επιδεικνύοντας την υπηρεσιακή του ταυτότητα αφού τυγχάνει υπάλληλος των σωμάτων ασφαλείας της περιοχής.

Την  μεθεπόμενη ημέρα, Σάββατο 14-11-2020 και παρά το γεγονός ότι ο παραπάνω καταληφθείς , είχε την αμέσως προ μίας ημέρα συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερος, επανήλθε και συνέχισε να εργάζεται παρανόμως , αδιαφορώντας για ότι είχε συμβεί την αμέσως προηγούμενη ημέρα, δηλαδή την αναστάτωση που επήλθε λόγω της συμπεριφοράς του, σε έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο στον οποίο δεν ανήκει θεσμικά αλλά εκμεταλλεύεται τις όποιες λιγοστές και μη πιστοποιημένες γνώσεις που μπορεί να έχει, αλλά και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τους επίσημους (υπό ευρεία έννοια) συναδέλφους του στο Α.Τ. Ορεστιάδας. Και πάλι δυστυχώς αναγκαστήκαμε να αποταθούμε στο Α.Τ. Ορεστιάδας προκειμένου να ακολουθηθεί  εκ νέου η διαδικασία από τους αρμοδίους, αλλά αντιλαμβανόμενος τις κινήσεις της αστυνομίας διέφυγε την εκ νέου  σύλληψη του.

Αγαπητοί καταναλωτές, οι «παράνομοι ηλεκτρολόγοι» δεν αναγνωρίζονται δια γυμνού οφθαλμού. Είναι ίδιοι με εμάς, έχουν εργαλεία ηλεκτρολογικά και είναι ενδεδυμένοι με φόρμες εργασίας, δεν πληρώνουν όμως, ούτε φόρο εισοδήματος, ούτε ΦΠΑ, ούτε ασφαλιστικές εισφορές στερώντας μας τα περιορισμένα ήδη από την κρίση εισοδήματα.

Ο νόμιμος επαγγελματίας Ηλεκτρολόγος είναι κάτοχος  Άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη καθώς και μέλος επαγγελματικού σωματείου.

 Ο Σύνδεσμός μας και τα μέλη του δεν έχουν καμία διάθεση εκδίκησης ή τιμωρίας απέναντι σε κανέναν. Αποτελείται από ανθρώπους της εργασίας και του μεροκάματου σε δύσκολες οικονομικά αλλά και πραγματικά συνθήκες. Δεν μπορεί όμως να μένει αδιάφορος (όπως και κάθε συντεχνιακή οργάνωση θα όφειλε να κάνει), απέναντι σε συμπεριφορές που πλήττουν τα συμφέροντά του, αλλά και είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια, την υγεία, την περιουσία ακόμη και την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Κλείνοντας θα θέλαμε δημοσίως να ευχαριστήσουμε την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα μας και ευελπιστούμε σε αγαστή συνεργασία στο μέλλον για την πάταξη ανάλογων φαινομένων.


Συντάκτης Νewsroom 25 Νοεμβρίου, 2020 12:18

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV