Σύλληψη τεσσάρων διακινητών σε Έβρο και Ροδόπη

Συντάκτης Νewsroom 5 Μαΐου, 2021 11:43

Σύλληψη τεσσάρων διακινητών σε Έβρο και Ροδόπη

Συνελήφθησαν 4 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν την (3 και 4-5-2021), στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές το μεσημέρι στην Επαρχιακή Οδό Φιλλύρας – Δοκού αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.


Σημειώνεται ότι το όχημα δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών,  ανέπτυξε ταχύτητα και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε κολώνα χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Στη δεύτερη περίπτωση, προχθές το απόγευμα, στην Ιτέα Έβρου αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Διλόφου Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία πλαστική βάρκα.   Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, Φερών Αλεξανδρούπολης και Κυπρίνου Ορεστιάδας.


Συντάκτης Νewsroom 5 Μαΐου, 2021 11:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV