Σύλληψη δύο ημεδαπών για παραχάραξη χαρτονομισμάτων και τεσσάρων αλλοδαπών για πλαστογραφία στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 5 Ιανουαρίου, 2012 12:13

Σύλληψη δύο ημεδαπών για παραχάραξη χαρτονομισμάτων και τεσσάρων αλλοδαπών για πλαστογραφία στην Αλεξανδρούπολη


Κατασχέθηκαν τρία παραχαραγμένα χαρτονομίσματα

Συνελήφθησαν, χθες (4-1-2012) το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο ημεδαπές, ηλικίας 53 και 51 ετών, κατηγορούμενες για παραχάραξη χαρτονομισμάτων.


Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, οι παραπάνω δράστιδες κατείχαν, με σκοπό την κυκλοφορία, τρία χαρτονομίσματα (ένα των 100, ένα των 50 και ένα των 20 Ευρώ), τα οποία έφεραν εμφανή σημάδια πλαστότητας και κατασχέθηκαν.

Σημειώνεται ότι σε βάρος της 51χρονης εκκρεμεί προς εκτέλεση μια καταδικαστική απόφαση.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν, χθες (4-1-2012) το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τέσσερις αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Ιράκ (γυναίκες), ηλικίας 46, 21 και 20 ετών και ένας   31χρονος υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο οι παραπάνω δράστες, οι οποίοι συνόδευαν ένα ανήλικο τέκνο, κατείχαν και υπέδειξαν πέντε  ταυτότητες βουλγαρικών αρχών, οι οποίες έφεραν εμφανή σημάδια πλαστότητας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, προμηθεύτηκαν τις ανωτέρω ταυτότητες στη Βουλγαρία, από Ιρακινό υπήκοο, με τη βοήθεια του οποίου εισήλθαν στην Ελλάδα, μέσω αδιευκρίνιστου σημείου της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου.

Κατασχέθηκαν πέντε βουλγαρικές ταυτότητες, οι οποίες θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση και τα χρηματικά ποσά των 3.280 Ευρώ και 17.200 δολαρίων ΗΠΑ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

 


Συντάκτης Νewsroom 5 Ιανουαρίου, 2012 12:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV