Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας επτά μη νόμιμους μετανάστες

Συντάκτης Νewsroom 14 Οκτωβρίου, 2012 17:45

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας επτά μη νόμιμους μετανάστες

Στα πλαίσια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Τυχερού, του Τμήματος Τροχαίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη χθες (12-10-2012) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό, στον Κόμβο Μάκρης – Αλεξανδρούπολης, 18χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, ένας (1) υπήκοος Ιράν και ένας (1) υπήκοος Παλαιστίνης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, εντόπισαν στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας (πριν τον κόμβο Θυμαριάς), ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες.


Σε σήμα στάσης που έκαναν στον 18χρονο οδηγό του οχήματος, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και εισήλθε εντός της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιώντας ελιγμούς.

Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση από τους παραπάνω αστυνομικούς, στην οποία συνέδραμαν το Τμήμα Τροχαίας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, με αποτέλεσμα την άμεση ακινητοποίηση του όχηματος και τη σύλληψη του 18χρονου οδηγού, ο οποίος κατά τη διάρκεια της σύλληψής του αντιστάθηκε σθεναρά.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός διακινητής προωθούσε στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σημειώνεται, ότι ο δράστης έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.

 


Συντάκτης Νewsroom 14 Οκτωβρίου, 2012 17:45

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV