Σχέδιο διευκόλυνσης επισκέψεων Τούρκων με Εθνική Θεώρηση 48ωρης ισχύος

Συντάκτης Νewsroom 12 Οκτωβρίου, 2011 18:37

Το σχέδιο για τη διευκόλυνση προς Τούρκους υπηκόους, που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν  μονοήμερες επισκέψεις στην Ελλάδα, όπως έχουν ζητήσει έμποροι και επαγγελματίες του Έβρου, διευκρίνισε σήμερα η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ελένη Τσιαούση, στην εκπομπή μεσημεΡΑΔΙΟ του Ράδιο Έβρος, με την Πόπη Κουρτίδη.


Η πρόταση της Εθνικής Θεώρησης με 48ωρη ισχύ, που παρακάμπτει την τυπική διαδικασία που επιβάλλει η συνθήκη Σένγκεν σχετικά με τη διέλευση υπηκόων τρίτων χωρών, είναι μια πρόταση, που είχε κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όταν ήταν ακόμη υπουργός εξωτερικών, όπως εξήγησε η κ. Τσιαούση.

Το σκεπτικό είναι οι Τούρκοι επισκέπτες να ‘υποθηκεύουν’ τα διαβατήριά τους στο τελωνείο, να λαμβάνουν την Εθνική Θεώρηση, που θα ισχύει για 48 ώρες, και με την επιστροφή τους να τους επιστρέφονται από τα τελωνεία τα διαβατήριά τους.

Η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Τσιαούση, εξηγεί το σχέδιο για τη διευκόλυνση επίσκεψης της χώρας μας από Τούρκους υπηκόους

Όπως τόνισε η βουλευτής, όλοι οι παράγοντες ευελπιστούν, ότι μέσα από την κίνηση αυτή θα επιτευχθεί η τόνωση της τοπικής αγοράς.

Πλέον δεν αμφισβητεί κανείς, ότι ο επαγγελματικός κόσμος του Έβρου πλήττεται σε μεγάλο βαθμό από την προσφυγή Ελλήνων καταναλωτών στις αγορές των γειτονικών χωρών. Γεγονός, που μάλλον καθιστά οποιονδήποτε τρόπο ενίσχυσής του ευπρόσδεκτο.

 


Συντάκτης Νewsroom 12 Οκτωβρίου, 2011 18:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV