Συσκέψεις για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Συντάκτης Νewsroom 26 Φεβρουαρίου, 2013 19:51

Συσκέψεις για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Tην Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις στο Διδυμότειχο και στο Σουφλί με θέμα: «Ενίσχυση γυναικείας επιχειρηματικότητας»


Οι συσκέψεις διοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας σε συνεργασία με τους Δήμους Διδυμοτείχου και Σουφλίου, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γεωργίας Νικολάου – Μαυρανεζούλη.

Στην έναρξη των συσκέψεων-στις οποίες κλήθηκαν και συμμετείχαν φορείς και εκπρόσωποι συλλόγων- η κ. Νικολάου αναφέρθηκε στο ρόλο των γυναικών στην οικονομία και την ανάπτυξη, στις επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση στη ζωή των γυναικών, στις δυνατότητες και τις ευκαιρίες ανάπτυξης επιχειρηματικής δράσης για τις γυναίκες που επιθυμούν να ιδρύσουν επιχείρηση και στην ανάγκη υποστήριξης αυτών ώστε να αναλάβουν επιχειρηματική πρωτοβουλία.

 

Εισηγητές των συσκέψεων ήταν στο Διδυμότειχο ο κ. Αραμπατζής Άγγελος, Διευθυντής της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ και στο Σουφλί ο κ. Κουζούκος Κων/νος, Διευθυντής της Εταιρείας «ΔΗΜΟΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ» Α.Ε.

Στις τοποθετήσεις τους οι εισηγητές ανέλυσαν τη Δράση “Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας” στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων”, συνομίλησαν με τους συμμετέχοντες και απάντησαν σε ερωτήματα σχετικά με το πρόγραμμα, συμβάλλοντας στην ουσιαστική και αποτελεσματική ενημέρωση των γυναικών του τόπου μας, σε  θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας (Π.ΕΠ.ΙΣ.) έχει διαπιστώσει την ανάγκη εξεύρεσης και αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων που μπορούν να στηρίξουν την απασχόληση των γυναικών ιδιαίτερα στη δυσχερή οικονομική περίοδο που διανύουμε.

Εκτιμώντας ότι το πρόγραμμα «Ενίσχυση γυναικείας επιχειρηματικότητας» αποτελεί ένα τέτοιο εργαλείο και προκειμένου όλες οι γυναίκες να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που παρέχονται από αυτό, θα συνεχίσει την ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

 

 

 


Συντάκτης Νewsroom 26 Φεβρουαρίου, 2013 19:51

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV