Συνολικά 10 κρούσματα σε υπηρεσίες του Δήμου Ορεστιάδας – Πως λειτουργούν οι υπηρεσίες

Συντάκτης Νewsroom 16 Νοεμβρίου, 2020 11:29

Συνολικά 10 κρούσματα σε υπηρεσίες του Δήμου Ορεστιάδας – Πως λειτουργούν οι υπηρεσίες

Για τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν σε υπαλλήλους στον δήμο Ορεστιάδας και τον τρόπο αντιμετώπισης και λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου με τα νέα δεδομένα μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Την προηγούμενη εβδομάδα αφού διαπιστώθηκε θετικό κρούσμα στον συγγενικό κύκλο εργαζομένου στον Δήμο προχώρησαν ενέργειες για την διεξαγωγή τεστ σε όσους είχαν έρθει σε επαφή. Τα τεστ διεξήχθησαν στις Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ που γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας και ορισμένα σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Μετά την ολοκλήρωση των τεστ και των αποτελεσμάτων διαπιστώθηκαν κρούσματα σε δυο τμήματα σε υπηρεσίες του δήμου:


  • στην τεχνική υπηρεσία του δήμου, όπου εντοπίστηκαν 5 θετικά κρούσματα
  • στο δημοτολόγιο/ληξιαρχείο, εντοπίστηκαν 3 θετικά

Ο δήμος προχώρησε άμεσα σε απολύμανση των χώρων, οι υπηρεσίες αυτές παράλληλα δεν θα είναι προσβάσιμες στο κοινό για 14 ημέρες ενώ τα θετικά κρούσματα τέθηκαν σε κατ’οίκον περιορισμό. Παράλληλα σε άλλες υπηρεσίες και δομές του δήμου που έγιναν τεστ δεν διαπιστώθηκαν άλλα κρούσματα.

Επιπρόσθετα στην ΔΗΚΕΠΑΟ βρέθηκε ένα ακόμη θετικό κρούσμα μετά το πρώτο το οποίο οδήγησε σε αναστολή λειτουργίας του Πολιτιστικού Πολύκεντρου ενώ στην ΔΕΥΑΟ και τα 17 δείγματα υπαλλήλων που ελήφθησαν μετά από επαφή με κρούσμα βρέθηκαν αρνητικά, όπως αρνητικά ήταν και τα δείγματα από τους εργαζομένους στα μαγειρεία της δομής σίτισης και συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία τους.

Όλοι οι εργαζόμενοι που είναι θετικά κρούσματα είναι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σε κατ’οίκον περιορισμό όπως και όσοι υπάλληλοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως πέρα από τα δειγματοληπτικά τεστ από τις 2 Νοεμβρίου υφίσταται και παρακολούθηση των λυμάτων στον βιολογικό καθαρισμό. Αναμένονται τα αποτελέσματα από τα λύματα για να διαπιστώσουν αν όντως υπάρχει αυξητική τάση στο ιικό φορτίο ωστόσο ανέφερε ότι φαίνεται οι δημότες να τηρούν όλα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ορεστιάδας για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του:

Μετά τη διεξαγωγή μοριακών τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 και τη διαπίστωση ύπαρξης θετικών κρουσμάτων του ιου σε εργαζόμενους του Δήμου Ορεστιάδας, σας ενημερώνουμε, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, ότι:

  • Τα γραφεία της τεχνικής υπηρεσίας και του ληξιαρχείου θα παραμείνουν κλειστά έως 29/11/2020.
  • Οι εργαζόμενοι των ανωτέρω υπηρεσιών έχουν τεθεί σε 14ημερο κατ’ οίκον περιορισμό.
  • Πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις σε όλους του χώρους του δημοτικού καταστήματος Ορεστιάδας.
  • Η εξυπηρέτηση του κοινού με φυσική παρουσία δεν θα πραγματοποιείται, εκτός από κατεπείγουσες περιπτώσεις και μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
  • Η επικοινωνία του κοινού με τις υπηρεσίες του Δήμου θα γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] ή [email protected] ή τηλεφωνικά στα παρακάτω τηλέφωνα:
  • 2552350309-10, 2552350305, 2552350300.

Συντάκτης Νewsroom 16 Νοεμβρίου, 2020 11:29

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV