Συνεχίζονται οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Συντάκτης Νewsroom 19 Σεπτεμβρίου, 2011 07:59



Συνελήφθησαν το Σάββατο (17-9-2011) το πρωί, στη Γεμιστή Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Tυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, τρεις  διακινητές, υπήκοοι Ιράκ, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκατέσσερις  μη νόμιμους μετανάστες. Εννέα  από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράν, τέσσερις  υπήκοοι Ιράκ και  ένας υπήκοος Μαρόκου.

Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής (16-9-2011), η Ειδική Oμάδα Δίωξης Λαθρομεταναστών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, εντόπισε, σε αγροτική περιοχή της Γεμιστής, μια ομάδα δεκατεσσάρων μη νόμιμων μεταναστών, η οποία καθοδηγούνταν από δύο αλλοδαπούς διακινητές, ηλικίας 19 και 28 ετών και τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Το πρωί του Σαββάτου (17-9-2011), σε αγροτική περιοχή της Γεμιστής  Αλεξανδρούπολης, προσέγγισε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 27χρονος αλλοδαπός. Ακολούθως οι δύο διακινητές – καθοδηγητές επιβίβασαν σε αυτό, δώδεκα  μη νόμιμους μετανάστες και την στιγμή της αναχώρησής του από το σημείο, κατευθύνθηκαν σε θαμνώδη περιοχή, όπου λίγο αργότερα συνελήφθησαν μαζί με τους άλλους δύο μη νόμιμους μετανάστες.

Στη συνέχεια, το ανωτέρω όχημα τέθηκε σε επιτήρηση και στην Επαρχιακή Οδό Γεμιστής-Τελωνείου Κήπων (προς την Εγνατία Οδό) ακινητοποιήθηκε όπου συνελήφθη ο οδηγός – διακινητής με τους δώδεκα  μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έχει δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Νέας Μάκρης Αττικής.

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

 

 


Συντάκτης Νewsroom 19 Σεπτεμβρίου, 2011 07:59

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV