Συνεχίζονται οι συλλήψεις διακινητών και παράνομων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Συντάκτης Νewsroom 13 Ιουλίου, 2011 09:44

Συνελήφθησαν την 12-07-2011, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αλεξανδρούπολης, δύο (2) διακινητές και οκτώ (8) μη νόμιμοι μετανάστες, υπήκοοι Ιράκ.


Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (12-07-2011), στην περιοχή της Γεμιστής Φερών, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φερών εντόπισαν μια ομάδα οκτώ (8) μη νόμιμων μεταναστών με έναν (1) διακινητή, οι οποίοι τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Λίγο αργότερα προσέγγισε στο σημείο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό 31χρονο ημεδαπό, στο οποίο επιβιβαστήκαν οι οκτώ (8) μη νόμιμοι μετανάστες, ενώ ο διακινητής κατευθύνθηκε πεζός, σε μονοπάτι, με σκοπό να επιστρέψει στην Τουρκία.

Ακολούθως, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών ακινητοποίησαν το παραπάνω αυτοκίνητο, συνέλαβαν τον οδηγό – διακινητή και τους οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ η Ειδική Ομάδα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αλεξανδρούπολης συνέλαβε τον 23χρονο υπήκοο Ιρακ (τον δεύτερο διακινητή), πριν καταφέρει να επιστρέψει στην Τουρκία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 31χρονος δράστης, ήταν κλεμμένο από το Κορωπί Αττικής, ενώ οι πινακίδες του είχαν εμφανή σημάδια πλαστότητας.

Στην κατοχή των διακινητών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το  παραπάνω όχημα, οι πινακίδες κυκλοφορίας και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

 


Συντάκτης Νewsroom 13 Ιουλίου, 2011 09:44

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV