Συνεχίζεται η οδύσσεια των εργαζομένων της ΕΝ.ΚΛΩ.

Συντάκτης Νewsroom 2 Φεβρουαρίου, 2011 11:44



Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της εισηγμένης «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» έπειτα από τη νέα εμπλοκή, που προέκυψε στο ζήτημα της χρηματοδότησής της, καθώς 2 εκ των 5 πιστωτριών τραπεζών έκαναν την τελευταία στιγμή πίσω και ελλοχεύει πλέον ο κίνδυνος αναγκαστικής πτώχευσης υπό το βάρος των απαιτήσεων ιδιωτών πιστωτών.

Χθες οι εργαζόμενοι κατέλαβαν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την ενεργοποίηση της διοικητικής πράξης της 30ής Ιουνίου 2010, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και συμφωνήθηκε από τις πιστώτριες τράπεζες, το κράτος και την εταιρεία. Η πράξη αυτή, αφορά τη χρηματοδότηση της «ΕΝ.ΚΛΩ.», με 27 εκατ. ευρώ από 5 τράπεζες.

Οι 650 εργαζόμενοι της επιχείρησης, που είναι απλήρωτοι από 12-30 μήνες, ανανεώνουν το «ραντεβού» τους με τις κινητοποιήσεις για αύριο στο μεθοριακό σταθμό των Κήπων του Έβρου, τον οποίο και θα αποκλείσουν. Πάντως, πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα, αφού στις 9 Φεβρουαρίου εκδικάζεται σχετική αίτηση αυστριακού ομίλου, που έχει λαμβάνειν από την ΕΝ.ΚΛΩ. και αναμένεται να οδηγήσει την απαίτησή του στο πεδίο του πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων της.

Το αξιοσημείωτο είναι πως όλες οι τράπεζες τουλάχιστον μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαν εγείρει αντιρρήσεις και μάλιστα είχαν προκαλέσει την τριμερή συνάντησή τους με τη διοίκηση της ΕΝ.ΚΛΩ. και την ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ωστόσο μόνο τρεις τράπεζες δέχτηκαν τελικά να εκταμιεύσουν το μερίδιό τους στην πρώτη δόση του δανείου, η οποία είναι 10 εκατ. ευρώ. Δύο ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπλόκαραν τη διαδικασία και ζήτησαν εκ νέου εξέταση του αναθεωρημένου επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΝ.ΚΛΩ., ενώ παράλληλα έθεσαν ως όρο να υπάρξει επίσημη απάντηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χρηματοδότηση, γεγονός που απαιτεί την πάροδο αρκετών επιπλέον μηνών.

Πηγή: Ημερησία


Συντάκτης Νewsroom 2 Φεβρουαρίου, 2011 11:44

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV