Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η μάχη με τις φλόγες στην Νίψα

Συντάκτης Νewsroom 17 Σεπτεμβρίου, 2020 09:36

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η μάχη με τις φλόγες στην Νίψα

Για τρίτη μέρα εξακολουθεί η μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης στην μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση μεταξύ των οικισμών Μελίας και Νίψας στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη με μικρές εστίες. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και από αέρος επιχειρούν 5 ελικόπτερα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Στην μάχη με την φωτιά συμβάλλουν, μαζί με την Πυροσβεστική υπηρεσία, η πολιτική προστασία, μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας αλλά και ο στρατός.

Παράλληλα χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας Έβρου επιτόπου στο κινητό κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής, το οποίο κατέφθασε χθες βράδυ από τη Θεσσαλονίκη, με θέμα τον περαιτέρω συντονισμό των δυνάμεων στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς .


Στο ΣΟΠΠ συμμετείχαν ο συντονιστής επιχειρήσεων Β.Ελλάδος υποστράτηγος Π.Σ. Σπυρίδωνος Βαρδάρης, ο Αντιπεριφερείαρχης Π.Ε. Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Πρόδρομος Φωτακίδης, ο Δασάρχης Αλεξανδρούπολης Γιώργος Πιστόλας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ Κωνσταντίνος Δαδούδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Κούκουρας, ο Ταξίαρχος 31Μ/Κ ΤΑΞ Κωνσταντίνος Δαλάκης, Διοικητης Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης Κυριακή Κερέμη, και ο υπηρεσιακός Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλεξανδρούπολης Απόστολος Μακράς.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΟΠΠ και αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς: «Εξαιτίας του γεγονότος της εκδήλωσης αλλεπάλληλων πυρκαγιών στην περιοχή μας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είπαμε ότι πρέπει να αναλάβουν ενεργό ρόλο και οι εθελοντικές ομάδες για την καλύτερη δυνατή περιφρούρηση των δασών».

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου αναφέρθηκε και στην απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, για την αποστολή μεικτού κλιμακίου της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Α.Μ.Θ., για τη διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η απόφαση του κ. Χαρδαλιά δεν είναι απλώς προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί πιστεύω ότι μετά την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, πρέπει να δοθούν απαντήσεις και να οδηγηθούμε σε κάποια συμπεράσματα αναφορικά με τους λόγους πρόκλησης των πυρκαγιών, ιδιαίτερα για την ευαίσθητη περιοχή του Έβρου».


Συντάκτης Νewsroom 17 Σεπτεμβρίου, 2020 09:36

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV