Συνεργασία Περιφέρειας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για θέματα Αγροτικής…

Συντάκτης Νewsroom 13 Οκτωβρίου, 2011 13:15

Με την σημαντική υποστήριξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ειδικότερα του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ορεστιάδας, θα προχωρήσει η εκπόνηση του σκέλους που αφορά στον πρωτογενή τομέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012 -2014, όπως ανακοινώθηκε και συμφωνήθηκε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Πρωτογενούς τομέα της ΑΜ-Θ που συνεδρίασε υπό την Προεδρεία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Ούστογλου την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 στην Κομοτηνή.


Στην συνεδρίαση παρέστη και ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για το πλαίσιο της συνεργασίας ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Σπυρίδων Κουτρούμπας.

Επίσης τα μέλη της Επιτροπής μετά και από εισήγηση του περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Κανελλάκη ενέκριναν κατά πλειοψηφία την πρόταση συνεργασίας με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης η οποία θα συγκεκριμενοποιηθεί σύντομα και θα αφορά στην υποστήριξη για την εκτύπωση σχετικού υλικού και την διαδικτυακή προώθηση του έργου τους αλλά και την συμμετοχή τους σε προγράμματα συνεργασίας με όμορες χώρες.

Στα μέλη της Επιτροπής παρέστη και μίλησε ο Δντης της Περιφερειακής Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ Γιώργος Κελεσίδης. Να σημειωθεί ότι στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ λειτουργούν 5 τέτοια Κέντρα (Παρανέστι, Φίλιπποι, Βιστωνίδα, Μαρώνεια και Σουφλί) τα οποία έχουν δικτυωθεί και εφαρμόζουν με πολύ μεγάλη επιτυχία προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης σε μαθητές όχι μόνο της περιφέρειας αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επίσης συμφωνήθηκε να υπάρξει διαβούλευση με την πρωτοβάθμια κατά τόπους αυτοδιοίκηση αλλά και εμπλεκόμενους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου τα Κέντρα αυτά να αποτελέσουν πυρήνες προβολής της Περιφέρειάς μας και προσέλκυσης πολιτών που επιθυμούν να ανακαλύψουν τους ξεχωριστούς και σπάνιους φυσικούς της πόρους.

 

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

 

 

 


Συντάκτης Νewsroom 13 Οκτωβρίου, 2011 13:15

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV