Συνεργασία Ελλάδας/Σερβίας στον γεωργικό τομέα επιθυμούν οι υπουργοί των δυο χωρών

Συντάκτης Νewsroom 13 Σεπτεμβρίου, 2011 07:43

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Κώστας  Σκανδαλίδης και ο Υφυπουργός  Γιάννης Δριβελέγκας πραγματοποίησαν συνάντηση στη Θεσσαλονίκη (Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου)  με τον Υπουργό Γεωργίας, Εμπορίου, Δασών και Διαχείρισης Υδάτων της Σερβίας Dusan Petrovic.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης είναι η Σερβία.

Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με κύριο στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε ζητήματα του γεωργικού τομέα.

Ο Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη οριστικοποίησης της διμερούς συμφωνίας στο γεωργικό τομέα, που θα αποτελέσει τη βάση ανταλλαγής τεχνογνωσίας και προώθησης των σχέσεων και των εμπορικών ροών.

Δήλωσε ακόμη την αμέριστη υποστήριξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις της αλλά και στην προετοιμασία της σε θέματα εναρμόνισης της νομοθεσίας της Σερβίας με το κοινοτικό κεκτημένο (φυτοπροστασία, κτηνιατρικά, ασφάλεια τροφίμων και ζωοτροφών, κλπ τεχνικά θέματα). Τόνισε, επίσης, το ελληνικό ενδιαφέρον για την από κοινού αξιοποίηση ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων, που μέσω της  τεχνογνωσίας των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ, θα διευκολύνουν τη Σερβία στην προετοιμασία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η ενίσχυση της εξωστρέφειας είτε πρόκειται για την παραγωγή μας είτε για την τεχνογνωσία που διαθέτουμε συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στην κατοχύρωση των προϊόντων μας στο βαλκανικό χώρο προσφέροντας σημαντικά περιθώρια εξαγωγών και ευρύτερης συνεργασίας» κατέληξε ο κ. Σκανδαλίδης.

Από την πλευρά του, ο Σέρβος Υπουργός Dusan Petrovic τάχθηκε επίσης υπέρ της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας και κάλεσε τον Έλληνα Υπουργό να επισκεφθεί επίσημα τη Σερβία, ώστε να υπογραφεί η γεωργική συμφωνία, το κείμενο της οποίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας.

 


Συντάκτης Νewsroom 13 Σεπτεμβρίου, 2011 07:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV