Συνεργασία Δήμου Αλεξανδρούπολης ΕΣΑμεΑ για μια βιώσιμη πόλη για τα άτομα με αναπηρία

Συντάκτης Νewsroom 2 Ιουνίου, 2020 19:37

Συνεργασία Δήμου Αλεξανδρούπολης ΕΣΑμεΑ για μια βιώσιμη πόλη για τα άτομα με αναπηρία

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ.κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη και Γιάννη Λυμβαίο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, στο πλαίσιο επαφών που είχε κατά την παραμονή του στην Αθήνα στις 1-2 Ιουνίου 2020. Κατά τη συνάντηση υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμος Αλεξανδρούπολης και της ΕΣΑμεΑ με αντικείμενο την κατανόηση και από κοινού διαμόρφωση και υλοποίηση παρεμβάσεων για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης και ισότιμης άσκησης των δικαιωμάτων των πολιτών/ατόμων (όλων των ηλικιών) με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, που εμπίπτουν στη δράση και τις αρμοδιότητες του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέσω του Πολυκοινωνικού Κέντρου.

Επίσης, συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία των δύο μερών για τη μεθόδευση της διάχυσης της διάστασης της αναπηρίας σε όλες τις πολιτικές, διαδικασίες και προγράμματα του Δήμου, την εξειδίκευση της προσβασιμότητας στις υπηρεσίες και τα έργα του Δήμου και των εποπτευόμενων από αυτόν φορέων του και την εξεύρεση εθνικών ή/και ευρωπαϊκών πόρων για την από κοινού υλοποίηση έργων ή/και δράσεων που προωθούν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους σε τοπικό επίπεδο.


Ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Βαρδακαστάνης ανέφερε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και είναι ιδιαίτερη τιμή για τη Συνομοσπονδία που σήμερα υπογράφουμε το μνημόνιο-πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του ιστορικού Δήμου Αλεξανδρουπόλεως και της Συνομοσπονδίας για να γίνει η Αλεξανδρούπολη η πόλη υπόδειγμα, ένας δήμος για όλους! Εμείς δήμαρχε, θα είμαστε στη διάθεσή σας με όλες μας τις δυνάμεις, άλλωστε έχετε την εξαιρετική τύχη να έχετε κοντά σας τον πανάξιο Γενικό Γραμματέα της Συνομοσπονδίας, τον Γιάννη Λυμβαίο».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκης επισήμανε: «…για έναν δήμο ίσων ευκαιριών βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην Αθήνα, την έδρα της Συνομοσπονδίας.

Είναι μεγάλη τιμή για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης να συνεργαστεί με την Εθνική Συνομοσπονδία, να μας παρέχετε μέσα από ένα μνημόνιο συνεργασίας τεχνογνωσία, σχεδιασμό και πολύτιμη εμπειρία, ώστε να σχεδιάσουμε, να υλοποιήσουμε και να εφαρμόσουμε όλους αυτούς τους κανόνες για να υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση όλων των δημοτών στην κινητικότητα μέσα στον ιστό της πόλης».



Συντάκτης Νewsroom 2 Ιουνίου, 2020 19:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV