Συναντήσεις του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Β. Έβρου με βουλευτές του νομού

Συντάκτης Νewsroom 20 Ιουλίου, 2022 13:04

Συναντήσεις του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Β. Έβρου με βουλευτές του νομού

Συναντήσεις με βουλευτές του νομού είχε το ΔΣ του Συλλόγου Λογιστών -Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Β. Έβρου κατά τις οποίες τέθηκαν θέματα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και κατατέθηκε σειρά αιτημάτων:

Το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Ιουλίου αντίστοιχα, το ΔΣ του Συλλόγου Λογιστών -Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Β. Έβρου πραγματοποίησε συναντήσεις με τους βουλευτές Έβρου, κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο και κ. Αναστασία Γκαρά.

Στις συναντήσεις τέθηκαν θέματα σχετικά με διαχρονικά προβλήματα του κλάδου, προβλήματα που προέκυψαν με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων στα λογιστικά γραφεία, στα πλαίσια του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας και της υποβάθμισης δημόσιων υπηρεσιών, αλλά και τρέχοντα προβλήματα που προέκυψαν από την υγειονομική και ενεργειακή κρίση τα τελευταία χρόνια και επηρεάζουν τους πολίτες στην ομαλή εξυπηρέτηση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.


Τέλος, εκ μέρους του Συλλόγου, κατατέθηκαν τα αιτήματα για :

● Αναβολή της υποχρεωτικότητας των Ηλεκτρονικών Βιβλίων myDATA για το έτος 2022 και επανεξέταση για το έτος 2023 με αρχικό στάδιο την καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

● Παράταση στη διαβίβαση των εσόδων myDATA για το έτος 2021 έως 31/12/2022, χωρίς επιβολή κυρώσεων για αποκλίσεις ή τυπικές παραβάσεις.

● Μεταφορά της λήξης προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος στις 30/9/2022.

● Θεσμοθέτηση της άδειας ασθένειας του λογιστή (και άδειας μητρότητας – πατρότητας) με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων για τους πελάτες μας.

● Καθιέρωση του μήνα Αύγουστου ως περίοδος αδείας για τον κλάδο, με μετάθεση των δηλωτικών υποχρεώσεων.

● Στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών του Βορείου Έβρου.


Συντάκτης Νewsroom 20 Ιουλίου, 2022 13:04

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV