Συνέντευξη Τύπου για την διευκρίνιση του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Συντάκτης Νewsroom 13 Σεπτεμβρίου, 2011 13:58

Συνέντευξη Τύπου για την διευκρίνιση του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης


Συνέντευξη Τύπου για την διευκρίνιση του ρόλου και της σημασίας του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης που προέκυψε με τον Καλλικράτη, παραχώρησε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, μαζί με τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κ. Χρήστο Βασματζίδη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, κ. Σταύρο Σταυράκογλου. 

Στην συνέντευξη, διασαφηνίστηκαν ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του νέου θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπογραμμίστηκε η σημασία του για την διευκόλυνση και εξομάλυνση των σχέσεων των δημοτών με τον Δήμο.

Συγκεκριμένα, οι αρμοδιότητες του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης όπως τις παρέθεσε αναλυτικά ο κ. Βασματζίδης διακρίνονται σε 3 κατηγορίες: τη διαχείριση απλών αιτημάτων των δημοτών και των επιχειρήσεων, τη διαμεσολάβηση ανάμεσα στους δημότες και στο Δήμο και τις υπηρεσίες του και στον έλεγχο διοικητικών πράξεων.


Τονίστηκε η χρησιμότητα του θεσμού ο οποίος συμβάλλει στην έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης και της γραφειοκρατίας, στην αποσυμφόρηση του γραφείου του δημάρχου και των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου από την διαχείριση μεμονωμένων καταγγελιών, στη διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών, την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και την εξοικονόμηση χρόνου και εξόδων από την προσφυγή στα δικαστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι μόλις ο δεύτερος δήμος πανελλαδικά που εφαρμόζει το νέο θεσμό, εκμεταλλευόμενος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπάκης, τα «δώρα» του Καλλικράτη.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κ. Σταύρος Σταυράκογλου συμπλήρωσε πως ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης αποτελεί την αρχή της διαφάνειας και την αμεροληψίας και προέτρεψε τους δημότες να επωφεληθούν των υπηρεσιών του. Τέλος προσέθεσε πως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει το προνόμιο να έχει δίπλα του τον Χρήστο Βασματζίδη, ένα πρόσωπό που διαθέτει επαρκή τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, με όρεξη για παραγωγή έργου, ώστε να επιτύχει με την δράση του την εμπιστοσύνη των δημοτών στο θεσμό της διαμεσολάβησης.

 


Συντάκτης Νewsroom 13 Σεπτεμβρίου, 2011 13:58

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV