Συνέδριο για την άσκηση πολιτικής προστασίας “Evros 2010” στη Σόφια της Βουλγαρίας

Συντάκτης Νewsroom 2 Δεκεμβρίου, 2010 10:17

H εμπειρία  που αποκτήθηκε από τη μεγάλη ευρωπαϊκή άσκηση πολιτικής προστασίας «EVROS 2010», που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στον Έβρο και στην οποία συμμετείχαν επτά χώρες και πως αυτή θα εξειδικευθεί σε κάθε μία από αυτές τις χώρες, συζητήθηκε στη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια.


«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα νέα δεδομένα και να παίρνουμε εκείνα τα μέτρα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και καταστροφή περιουσιών.» δήλωσε ο νομάρχης Έβρου, Νικόλαος Ζαμπουνίδης μετά το συνέδριο.

«Η εμπειρία από την υλοποίηση της άσκησης που αποκομίσαμε για θέματα πολιτικής προστασίας,  ήταν πραγματικά πολύτιμη. Εμείς, σαν Νομαρχία Έβρου, που είχαμε και τον συντονισμό του όλου προγράμματος,  διδαχθήκαμε από άλλες χώρες κυρίως από την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιταλία. Είναι σημαντικό ότι όλοι όσοι συμμετείχαμε  από τις  επτά χώρες  στην άσκηση, έχουμε  φτιάξει μια συμπαγή ομάδα, συνεργαστήκαμε, επιχειρήσαμε  μαζί, γνωριστήκαμε, γίναμε φίλοι, ανταλλάξαμε τα προσωπικά μας τηλέφωνα. Σε περίπτωση πλέον κάποιου έκτακτου συμβάντος ξέρουμε όλοι σε ποιους θα απευθυνθούμε, που να ζητήσουμε βοήθεια,  να αλληλοϋποστηριχτούμε. Επόμενο ραντεβού δώσαμε στις 9 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο όπου ολοκληρώνεται η διαδικασία του προγράμματος» πρόσθεσε ο κ.  Ζαμπουνίδης

Το πρόγραμμα «EVROS 2010» είχε προϋπολογισμό 600.000 ευρώ και υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη Νομαρχία Έβρου, ολοκληρώνεται με τη συνάντηση των επτά χωρών στο Λονδίνο στις 9 Δεκεμβρίου.

Στη συνέδριο της Σόφιας συμμετείχαν η  Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Πολιτικής Προστασίας-Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Ανταπόκρισης Κρίσεων κα Κρισταλίνα Γκεοργίεβα ο βοηθός πρωθυπουργού και υπουργός Εσωτερικών  της Βουλγαρίας κ. Τσβετάν Τσβετάνοβ, πολλοί φορείς κι εκπρόσωποι από τις χώρες που είχαν πάρει μέρος στην άσκηση.

 


Συντάκτης Νewsroom 2 Δεκεμβρίου, 2010 10:17

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV