Συνάντηση Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Ομοσπονδία Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας

Συντάκτης Νewsroom 20 Ιουλίου, 2011 08:21


Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας συναντήθηκε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας, όπου συζητήθηκαν θέματα για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας αλλά και προβλήματα του κλάδου.


«Η ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και γενικότερα των πιστοποιημένων, επώνυμων τοπικών προϊόντων ποιότητας  αποτελεί βασικό πυλώνα της αγροτικής μας πολιτικής. Για το λόγο αυτόν αναλάβαμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις επίλυσης χρόνιων και καίριων ζητημάτων του κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα, το μητρώο βιοκαλλιεργητών θα ετοιμαστεί μέχρι το τέλος Ιουλίου. Το μητρώο επιχειρήσεων που διακινούν βιολογικά προϊόντα, θα συνταχθεί στο πλαίσιο του μητρώου εμπόρων που θα λειτουργήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2012.

Επίσης, θα αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αφορούν τις άδειες παρέκκλισης για χρήση συμβατικών σπόρων, ενώ έχει δρομολογηθεί η διαδικασία διαμόρφωσης εθνικού καταλόγου εφοδίων βιολογικής παραγωγής.

Παράλληλα, θα εξεταστεί η υποχρεωτική αναγραφή του παραγωγού και του τόπου παραγωγής στα συσκευασμένα βιολογικά  προϊόντα που διακινούν τα καταστήματα λιανικής» δήλωσε ο Υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας.

Ο Υφυπουργός διευκρίνισε ότι το ΥΠΑΑΤ βλέπει ιδιαίτερα θετικά την ένταξη, σε αναπτυξιακά προγράμματα, της δημιουργίας Κέντρου Διαμετακομιστικού Εμπορίου Βιολογικών Προϊόντων στην περιοχή της Αττικής.

Τέλος, ο Υφυπουργός τόνισε ότι θα πραγματοποιηθούν εκ νέου τακτές συναντήσεις με την Ομοσπονδία, στις οποίες θα συζητηθούν πιο αναλυτικά ζητήματα, όπως το Προεδρικό Διάταγμα που διέπει τη λειτουργία των Αγορών Βιολογικών Προϊόντων, ο ρόλος του Εθνικού Συμβουλίου Βιολογικής Γεωργίας, η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των βιοκαλλιεργητών και των γεωτεχνικών.

 


Συντάκτης Νewsroom 20 Ιουλίου, 2011 08:21

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV