Συνάντηση Σκανδαλίδη-Κασαπίδη

Συντάκτης Νewsroom 13 Ιανουαρίου, 2011 11:48

Συνάντηση Σκανδαλίδη-Κασαπίδη

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ Γιώργο Κασαπίδη.


Μετά το τέλος της συνάντησης, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Υπουργού για ενημέρωση στα θέματα του Υπουργείου, βρέθηκα σήμερα εδώ και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και σκέψεις πάνω στα θέματα του Υπουργείου.

Ο Υπουργός με ενημέρωσε για τις ενέργειες και τον προγραμματισμό που κάνει το Υπουργείο για το προσεχές διάστημα και είχα την ευκαιρία και να του μεταφέρω τα μηνύματα και τις ανησυχίες του αγροτικού κόσμου, όπως τις προσλαμβάνω από τους έλληνες παραγωγούς.

Επισήμανα στον Υπουργό ότι παρατηρείται μία καθυστέρηση εδώ και 15 μήνες σε βασικά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό πληθυσμό και οφείλει το Υπουργείο να τρέξει αυτές τις προσπάθειες, ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή περίοδο με τα οικονομικά προβλήματα στη χώρα μας.

Από πλευράς μας ως Νέα Δημοκρατία θα είμαστε αυστηροί, αλλά και γόνιμοι στην κριτική μας, σε θέματα και αποφάσεις του Υπουργείου που επείγουν και πρέπει να παρθούν άμεσα για το καλό της αγροτικής μας οικονομίας, για το καλό της πατρίδα μας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θεώρησα χρήσιμο μετά την επιλογή του κ. Κασαπίδη, ξανά, ως Τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας στα θέματα αγροτικής πολιτικής, να τον συγχαρώ από κοντά και να τον καλέσω να συζητήσουμε τις δικές μας σκέψεις αλλά και τις δικές τους για την πορεία της αγροτικής ανάπτυξης.

Θέλω να συμφωνήσω μαζί του ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα, είναι επείγοντα. Μόνο που  η καθυστέρηση είναι πολύχρονη και δεν αφορά τους τελευταίους μήνες. Είναι πολύχρονη και τα προβλήματα είναι πάρα πολλά που καθηλώνουν την αγροτική μας οικονομία στην κατάσταση που βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια.

Νομίζω ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο καταβάλουν καθημερινή συστηματική προσπάθεια. Παλεύει με τα προβλήματα, δίνει λύσεις, είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, προσπαθεί να είναι όσο γίνεται πιο τολμηρό και ριζοσπαστικό στις απαντήσεις και τις θεσμικές προκλήσεις της εποχής, να προετοιμάσουμε τη χώρα για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, να αλλάξουμε το συνεταιριστικό κίνημα, να προχωρήσουμε σε αυτές τις μεγάλες αλλαγές και τις ανατροπές που απαιτούνται.

Νομίζω ότι η συζήτηση ήταν πάρα πολύ χρήσιμη και ελπίζω ότι θα συνεχιστεί αυτή η γόνιμη συνεργασία και η αντιπαράθεση, όπου χρειάζεται, πάνω στα μεγάλα θέματα, γιατί η αγροτική πολιτική είναι εθνική υπόθεση.

Η Ελλάδα δε βγαίνει από την κρίση χωρίς εθνική ανασύνταξη της γεωργίας, χωρίς ελληνική γεωργία. Σας ευχαριστώ.


Συντάκτης Νewsroom 13 Ιανουαρίου, 2011 11:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV