Συνάντηση σε φιλικό κλίμα Τοψίδη και Εμπορικού Ακολούθου της Τουρκίας

Συντάκτης Νewsroom 3 Σεπτεμβρίου, 2012 16:00

Συνάντηση σε φιλικό κλίμα Τοψίδη και Εμπορικού Ακολούθου της Τουρκίας

Τον Εμπορικό Ακόλουθο του Τουρκικού Προξενείου Θεσσαλονίκης κ. Κεμάλ Σινάν Τουζούν και τον Υποπρόξενο του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής κ. Αλπέρ Ατάκ, συνάντησε σήμερα Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του στην Αλεξανδρούπολη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.


Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, εξετάσθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο περιοχών και αναζητήθηκαν τρόποι κοινών δράσεων για την επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν από το υφιστάμενο νομικό καθεστώς.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης ζήτησε την από κοινού προώθηση αιτήματος για την απαλλαγή δασμών σε αγροτικά προϊόντα -τυποποιημένα, στην Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση, για την ενίσχυση των εξαγωγών από την περιοχή μας.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Ακόλουθο της Τουρκίας, ήδη υπάρχει μεγάλη αύξηση στις εξαγωγές των Ελληνικών προϊόντων προς την Τουρκία, κυρίως σε βαμβάκι, ζώντα ζώα και ορυκτέλαια, ενώ μεγάλη ζήτηση υπάρχει και στις ζωοτροφές.

Ο κ. Τοψίδης αναφέρθηκε ακόμη στις πολύ καλές επιχειρηματικές σχέσεις της περιοχής μας με την Τουρκία, στις συνεχείς επαφές επιχειρηματιών από τις δύο χώρες και στην επερχόμενη αδελφοποίηση μεταξύ των Επιμελητηρίων Αλεξανδρούπολης και Κωνσταντινούπολης.

 


Συντάκτης Νewsroom 3 Σεπτεμβρίου, 2012 16:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV